Veckans recept

Publicerad 2015-11-13

Varmrökt fisk med citrus-cremé fraiche - 309 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

400 g varmrökt lax, sik eller liknande
1,5 st ägg
125 g räkor med skal
1,5 dl cremé fraiche 17 % fett
0,5 dl mjölk lätt 0,5 %
0,5 st rivet skal från ekologisk tvättad apelsin
0,5 st rivet skal från ekologisk tvättad citron
0,75 tsk fransk senap
0,5 tsk honung
0,5 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Koka äggen. Låt kallna och hacka. Skala räkorna. Vispa ihop cremé fraiche med mjölken. Blanda med skal från apelsin och citron, senap, honung, salt och peppar. Lägg fisken på ett fat och pilla bort skinnet på ovansidan. Lägg på lite av citrus-cremé fraichen och garnera med ägg räkor.

Till receptet  >>

Jenny Konradsson

Följ ämnen i artikeln