Sydamerika
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21
Ají de carne
4 personer
(Pepparfläsk från Bolivia)
Ingredienser
6 hg tärnat magert griskött
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 msk risgryn
2 hackade tomater
1 krm chilipeppar
1 krm kanel
1 krm malda kryddnejlikor
1 tsk salt
1 krm stött saffran
3–4 dl buljong
3 medelstora potatisar
2 msk vispgrädde
1/2 msk sirap
2 msk jordnötter
Så här gör du:
1. Hacka löken och vitlöken, lägg i en stor stekgryta och bryn lätt i oljan.
2. Tillsätt köttet och de sköljda risgrynen. Bryn under omrörning.
3. Tillsätt tomat, chilipeppar, kanel, nejlika, salt, saffran och buljong. Koka under lock på svag värme i cirka 30 minuter.
4. Skala potatisen, skär den i klyftor och tillsätt den. Låt koka i 15 minuter.
5. Tillsätt sedan grädden och de hackade jordnötterna. Låt sjuda tills potatisen är mjuk.
6. Serveras med sallad och bröd.
Receptet kommer från:
www.salsadans.com/sidor/recept/recept.html
Brasiliens hemligheter
www.maria-brazil.org/fdind.htm
Empanadas från Argentina
www.globalgourmet.com/destinations/argentina/empanadas.html
Recept från: