Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Heta potatisar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2004-12-03

Recept för 12 pers:

600 gram körsbärspotatis eller annan småpotatis

2 msk olivolja eller rapsolja

2 msk flytande honung

1 tsk chiliflingor eller sambal oelek

(rörs ut i honungen)

flingsalt

Koka upp 1 l vatten i en stor kastrull.

Skrubba potatisarna. De behöver inte skalas. Dela stora exemplar. Gästerna ska kunna nappa åt sig en bit i ett enda nafs.

Koka potatisarna i 15 minuter. Häll bort vattnet och låt ånga av.

Stek potatisarna i oljan i en wok eller stor stekpanna tills de fått fin färg. Rör om flitigt under tiden.

Ringla över honungen och krydda med chili och flingsalt så fort du fått potatisen i woken/stekpannan. Passa noga, för honungen blir lätt bränd.

Lägg upp och stick tandpetare i potatisarna.

Garnera med små paprikabitar om du

känner för det.

Johns läckra glöggtapas

Följ ämnen i artikeln