Heta potatisar
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2004-12-03
Recept för 12 pers:
600 gram körsbärspotatis eller annan småpotatis
2 msk olivolja eller rapsolja
2 msk flytande honung
1 tsk chiliflingor eller sambal oelek
(rörs ut i honungen)
flingsalt
Koka upp 1 l vatten i en stor kastrull.
Skrubba potatisarna. De behöver inte skalas. Dela stora exemplar. Gästerna ska kunna nappa åt sig en bit i ett enda nafs.
Koka potatisarna i 15 minuter. Häll bort vattnet och låt ånga av.
Stek potatisarna i oljan i en wok eller stor stekpanna tills de fått fin färg. Rör om flitigt under tiden.
Ringla över honungen och krydda med chili och flingsalt så fort du fått potatisen i woken/stekpannan. Passa noga, för honungen blir lätt bränd.
Lägg upp och stick tandpetare i potatisarna.
Garnera med små paprikabitar om du
känner för det.