Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alma, Hulda

Jätte-tv i fickformat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-02

Brillorna som ger dig 62 tums bild på näsan

För den som vill ha men inte har plats för en jätte-tv hemma kan lösningen stavas virtuella glasögon.

Med ett par Vuzix Iwear VR920 får du en 62 tumsbild på nästippen.

Förutom att appellera till alla de som har någon slags vurm för åttiotalsfilmer med framtidstema så får man som en bonus även se ut som Geori LaForge i Star Trek. Man kan titta på tv eller film men även spela spel med Iwear VR 920. De virtuella glasögonen styrs av huvudrörelser. Bilden eller den projicerade ytan styrs alltså efter hur du vrider huvudet.

Spela i 3d

Den simulerade bildytan motsvarar en 62 tumsskärm på tre meters avstånd och tack vare den senaste patchen, (v2.2) så finns det nu stöd för att använda 3d-brillorna från Vuzix tillsammans med en mängd kända speltitlar. En annan positiv sak är dessutom att du inte behöver ha ett grafikkort i världsklass för att det hela ska fungera.

Listan på spel kan delas in i två olika kategorier. Dels de som stöder användandet av glasögonen generellt, men sen finns det även en lista på spel som stöder både den tredimensionella programvaran och huvudrörelser.

Styr med huvudet

I den första kategorin hittar man titlar som: Far Cry, GTA San Andreas, Final Fantasy XI plus ett tiotal till. I den andra kategorin, den 3d-stödda återfinns bland annat: CoD, Crysis, Half-Life, Quake 4 plus en hel massa andra titlar.

Dock är det så att varken Call of Duty 4, Half-Life 2 eller Portal har stöd för att följa huvudrörelser, men det kanske är något som kommer.

Kostar 3 000 kr

Förutom att använda glasögonen till att spela spel så kan man även koppla VR920 till en mediapelare eller varför inte kolla på nåt intressant när den vanliga tv:n är upptagen av Desperate Housewives eller Ernst.

Prislappen för dessa überbrillor är satt till 250 pund, eller lite drygt 3 000 kronor. För den som vill läsa mer om Vuzix VR920 eller kolla exakt vilka spel som stöds rekommenderar vi ett besök hos tillverkaren .

Läs också:

prylografi

Andreas Rauch, Prylportalen