Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alfhild, Alva

Rev sönder taktiken – sen vände Napoli

Publicerad 2011-04-04

När Salvatore Aronica gjorde självmål och gav Lazio 3-2 blev Walter Mazzarri ursinnig.

Napolitränaren skrek och rev sönder taktiklappen.

Det fick skyttekungen att vakna.

Med två sena mål vände Edinson Cavani matchen till en 4-3-seger.

Söndagens tidiga möte mellan Napoli och Lazio var en fantastisk fotbollsmatch som innehöll allt.

Trots hemmadominans var det Lazio som gjorde de två första målen.

Stefano Mauri och Andre Dias såg till att bortalaget ledde med 2-0 efter en knapp timme.

Två mål på två minuter

Efter en kvart i den andra halvleken var Napoli tillbaka i matchen. Andrea Dossena nickade in 1-2 efter en frispark från Ezequiel Lavezzi och två minuter senare var det Edinson Cavanis tur att nicka in 2-2.

Men då kom ett bakslag för Napoli.

Rev sönder taktiklappen

Cristian Brocchi fick ett korrekt mål bortdömt men strax efteråt tog Lazio ledningen ändå.

Mauro Zarate la in bollen framför mål och Napolis målvakt Morgan De Sanctis räddade.

Men lagkamraten Salvatore Aronica hade inte koll på sina fötter och sparkade in bollen i eget mål.

Napolis tränare Walter Mazzarri blev ursinnig vid bänken. Han böjde sig ned och rev sönder taktiklappen han höll i handen.

Cavani gjorde dock Mazzarri glad igen.

Hattrick av Cavani

I den 82:e minuten förvaltade han en straff som han själv fixat. Några minuter senaren avgjorde han matchen med sitt tredje mål för dagen.

Anfallaren lobbade in bollen över Lazios målvakt Fernando Muslera och 4-3 var ett faktum.

Det var första gången Lazio föll mot Napoli på San Paolo sedan december 1996.

Napoli är ny tvåa i Serie A, bara tre poäng bakom serieledaren Milan.