Inte utan min gps

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2005-11-20

Navigatorn oumbärlig för säljaren Louise

Louise Öhrling är beroende av sin navigator i sitt jobb. ”Inte minst i städer med sådana där cityringar, som Linköping och Västerås”.

I dag är bilnavigatorn självklar när Louise Öhrling ska till jobbet.

Hennes kunder är spridda över hela Mellansverige.

– Det är inte bara det att jag hittar bättre. Det blir också enklare att beräkna när jag är framme och planera dagarna, säger Louise.

Efter att ha jobbat som resande säljare för elektronikföretag med ansvar för mellersta Sverige upp till Dalarna i ett drygt år skaffade Louise Öhrling en bilnavigator.

– Även om jag lärt mig hitta till de olika butiker jag ska besöka efterhand så kan det ändå vara knepigt ibland, säger Louise.

– Inte minst i städer med sådana där cityringar, som Linköping och Västerås. Kommer man inte in samma väg man gjorde förra gången är det lätt att köra fel, säger hon.

Bilnavigatorn har hon monterat på instrumentbrädan ända borta i hörnet på passagerarsidan.

– På så sätt skymmer den inte sikten men jag kan ändå se det jag behöver och sedan underlättar det ju att jag har en modell med fjärrkontroll, säger Louise.

Exakt fartmätare

Och det går ju att använda en gps-navigator till annat också, hålla reda på polisens hastighetskameror till exempel.

– Men det har jag faktiskt inte lagt in även om det går. Däremot använder jag ofta navigatorn för att hålla reda på hur fort jag kör egentligen. När gps:en mäter farten med hjälp av satelliterna blir det exaktare och min bil har som många andra en glädjemätare som visar att det går fortare än det i själva verket gör, säger Louise.

– Då kan man ju öka farten lite utan att riskera att bli av med körkortet!

Läs också:

Peter Pettersson