Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Eugen, Eugenia

Krögaren bjuder sjukvårdspersonalen i Lund på lunch

Uppdaterad 2021-03-01 | Publicerad 2020-03-27

Restaurangägaren Diar Haciy vill stötta vårdpersonalen på Lunds sjukhus.

Därför bjuder han dem på lunch.

– De är våra hjältar just nu, och behöver allt stöd som de kan få, säger Diar.

”De är superglada och nöjda, och tycker att det är ett väldigt bra initiativ”, säger Diar.

Diar Haciy, 34, äger tre restauranger i södra Skåne: Bjärreds krog, Höllvikens pizzeria och Skurups pizzeria. Likt många andra företagare är det tufft för restaurangbranschen just nu på grund av coronavirusets framfart.

Men nu vill Diar visa sin tacksamhet till vårdpersonalen på Lunds sjukhus genom att bjuda dem på lunch.

– De är våra hjältar just nu, och behöver allt stöd som de kan få, säger Diar.

Diar Haciy, 34, bjöd vårdpersonalen på Lunds sjukhus på lunch.

På onsdagen och torsdagen fick vårdpersonalen välja mellan flera rätter på menyn och totalt bjöd Diar över på över 200 måltider.

– Min fru och min syster jobbar också på sjukhuset, och jag vet hur tufft de har det.

Responsen har varit väldigt positiv och personalen har nästan rörts till tårar.

– De är superglada och nöjda, och tycker att det är ett väldigt bra initiativ, säger Diar och fortsätter:

– Det känns skönt nu när vi har gjort detta.

En av de som ville tacka Diar valde att publicera det som ett inlägg på Facebook.
Många  valde pizza för att det skulle bli enklare för personalen på restaurangerna.

Hoppas att fler tar efter

Efter det varma bemötandet funderar Diar Haciy på att göra samma sak för personalen på Malmö sjukhus kommande vecka.

– Det är en uppmaning. Jag hoppas att det är fler som vill stödja sjukhuspersonalen på olika sätt.

Två år i rad har Diar även bjudit in hemlösa och behövande på julafton, där de fått äta gott, julklappar och livsmedel. Diar Haciy har sett att flera restauranger ber om swish-donationer som ska gå till att bjuda vårdpersonal på mat.

– Det här är något som jag gör helhjärtat, det klart jag hade kunnat göra samma sak. Men jag började där, så får vi se hur länge corona-tiden fortsätter.

Diar vill nu att fler krögare ska ta efter initiativet.