– Går åt 20 000 liter öl varje dag
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-27
Så mycket dricker och äter Elitloppsbesökarna
Här är festen där ölen flödar.
Vid helgens Elitlopp på Solvalla går det åt 40 000 liter öl och 25 000 varmkorvar.
– Vi har förberett det här i veckor, säger Christer Sallstedt, platschef på Solvalla restauranger.
Nu är det bara bara tre dagar kvar till årets höjdpunkt för travfansen, Elitloppet på Solvalla.
Festligheterna börjar redan på lördag då det är Extra V75 med 55 miljoner i potten till en ensam vinnare.
Solvalla laddar för fullt inför publikfesten och har en rejäl personalstyrka. Bara i totokassorna arbetar 250-300 personer. Det går att jämföra med en vanlig V75-omgång då omkring 100 personer har hand om spelet på banan.
100 vakter och publikvärdar finns på plats för att hålla ordning.
– Vi är ålagda av polisen att ha vakter för att kunna köra tävlingarna, säger Jan Engström, ekonomichef på Solvalla.
En helt vanlig V75-dag på banan räcker det med tio vakter.
Öl och korv
Även i Solvallas restauranger råder det full aktivitet inför helgens travfest.
Christer Sallstedt berättar att man har fyllt förråden med både mat och dryck.
– Det går åt ungefär 20 000 liter öl varje dag. Totalt under helgen går det åt 27 000 flaskor vin. Men det går mest öl. Vi har beställt 25 000 korvar, 5 000 hamburgare, berättar han.
För att hålla restaurangerna igång krävs det en hel del personal.
– Vi har 350 personer i gång lördag och söndag, berättar han.