Visar rekordsiffror – trots årets fotbolls-VM

Publicerad 2018-08-23

Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG.

Trots konkurrens av högsommarvärme och fotbolls-VM.

ATG redovisar rekordsiffror i sin delårsrapport för 2018.

– Både brutto- och nettoomsättningen är den högsta i ATG:s historia, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG.

Spel på hästar är fortsatt populärt i Sverige.

Under första halvan av året redovisar spelbolaget ATG rekordsiffror.

Det trots konkurrens av strålande sommarvärme och fotbolls-VM.

Det svenska spelets omsättning blev drygt 6,6 miljarder kronor, en ökning med 74 miljoner eller 1,1 procent i jämförelse med samma period 2017. Spelets nettoomsättning blev drygt 2 miljarder kronor, vilket är en tillväxt med 2,1 procent.

– Trots att vi såg att omsättningen bromsade in under juni på grund av sommarvädret och fotbolls-VM så är båda siffrorna de högsta i vår historia för det första halvåret, säger Lotta Nilsson Viitala. 

”I huvudsak våra stora speldagar”

ATG:s internationella omsättning har ökat under perioden, vilket medför att den totala spelomsättningen växte med 1,7 procent till drygt 7,9 miljarder.

Spelen som går starkt är de stora poolspelen som V75 på lördagar och Grand Slam på söndagar, enligt spelbolaget.

– Det är i huvudsak våra två stora speldagar V75 på lördagar och Grand Slam 75 på söndagar som tillsammans bidrar till tillväxten. Tillväxten är viktig för att vi ska kunna säkerställa utvecklingen för svensk trav- och galoppsport och skapar också en god förutsättning för att ATG ska kunna skaffa sig en stark marknadsposition inför den kommande licensmarknaden 2019, menar Lotta Nilsson Viitala. Nettokostnaderna för de tre första månaderna blev 410 miljoner, det är en minskning på 11 procent i jämförelse med samma period förra året.

Däremot ser bolaget en minskning på enloppsspel som Vinnare, Plats, Tvilling, Trio och Top 7.

”Motorn i svenska hästnäringen”

Under det första halvåret 2018 ökade medel till Svensk Travsport och Svensk Galopp med 15 procent, hela 930 miljoner kronor.

– ATG är motorn i den svenska hästnäringen och hela vårt överskott går tillbaka till hästarna. Under 2018 kommer ATG att dela ut drygt 2 miljarder kronor till trav- och galoppsporten, säger Lotta Nilsson Viitala.

Följ ämnen i artikeln