Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Arvid, Vidar

ATG:s vd: Så ska vi förändra trav-tv

Publicerad 2013-08-16

Hasse Skarplöth medverkande vid torsdagens paneldebatt på Solvalla där han presenterade idéerna för att få fler personer att intressera sig för travet.

Trav-tv måste bli mer lättillgängligt för att locka ny publik till travet.

Det klargjorde ATG:s vd Hasse Skarplöth vid mötet med flera av landets proffstränare under torsdagen.

– Jag ser en stor potential i att kunna erbjuda intressantare tv för dem som ännu inte är inbitna i trav, säger han till Trav365.

Omkring 50 av landets 400 proffstränare var samlade under torsdagen när Travtränarnas Riksförbund arrangerade en paneldebatt på Solvalla.

På plats för att diskutera travets framtid fanns bland annat Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist, biträdande generalsekreteraren Johan Lindberg och ATG:s vd Hasse Skarplöth. Hans Ljungkvist diskuterade förhandlingarna med staten och Johan Lindberg tog upp planerna om ett divisionssystem inom travet

– Det var bra stämning och det var en härlig vi-känsla trots att det finns saker som vi tycker olika om. Jag pratade lite om vad som ligger på min agenda de närmsta månaderna, berättar Hasse Skarplöth.

”Kan bli mycket bättre”

Han menar att det finns två viktiga punkter; ATG:s manifest och trav-tv.

– Manifestet ska beskriva vad ATG finns till för, vår vision och vårt uppdrag. Den andra viktiga delen är tv-strategier. Jag ser en stor potential i att kunna erbjuda intressantare tv för dem som ännu inte är inbitna i trav. Jag tycker att vi kan bli mycket bättre på det.

När vill du se de här förändringarna?

– Jag vill se det så fort som möjligt. Ambitionen är att få ATG:s manifest på plats om några månader. Parallellt med det så har vi en tv-avtalsförhandling. Nuvarande avtal med TV4 går ut vid årsskiftet. Vi kan nog inte förvänta oss förändringar på den här sidan av årsskiftet, det ligger nog lite längre fram i tiden, säger han.

Hur vill du att travprogrammen ska vara och vad är det du inte gillar med dagens sändningar?

– Om man ser på de program som produceras nu och även det som produceras på print och på nätet så är allt otroligt sofistikerat. Mycket information och detaljkunskap. Man pratar stamtavlor och resultatrader. Det är intressant för dem som förstår allt det här. Men vi måste göra det mer lätttillgängligt för andra och inte bara för de inbitna för att få flera att bli intresserade av trav- och galoppsport i Sverige.

– Vi ska erbjuda vår publik intressanta program och format. De ska vara skräddarsydda efter behov. Vara djupodlande för dem som vill ha det och det ska vara betydligt mer lättsmält för att attrahera flera, säger han.