Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Jackpott igen – för sjätte veckan i rad

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-11

I fem veckor i rad har det blivit jackpott på V64.

Micke Nybrink reagerar – men favoritparaderna är inget som oroar spelbolaget ATG.

– Jackpottar är det bästa marknadsinstrumentet vi har, säger Hasse Svennehed, pr-chef på ATG.

Hasse Svennehed.

De favoritbetonade V64-omgångarna på Solvalla under onsdagarna har fått Sportbladets krönikör Micke Nybrink att reagera. Under de senaste fem veckorna har det blivit jackpott på fyra rätt och en gång på fem rätt.

”Jackpottar så vi är proppmätta”

Micke Nybrink menar att spelformen V64 är illa ute.

”Jackpott. Smakar man på ordet ska det kännas bra. Det är ju jackpott vi spelare vill ha – emellanåt. Då kan man trycka in lite extra och vinna onödigt mycket om man har alla rätt. Jackpott är kul. Men inte nu längre, i alla fall inte på Solvalla på onsdagarna. Nu har vi fått jackpottar så att vi är proppmätta och snart spyfärdiga. Man grimaserar när utdelningen kommer och Jocke Johansson i TV4 Sport säger att ”och så blev det jackpott på fyra rätt”. Nej, inte igen”, skrver Nybrink i sin krönika i tisdagens Sportbladet.

Bra för ATG

Sju av årets V64-omgångar har slutat med jackpott – men spelbolaget ATG är inte oroade.

– Jackpottar är det bästa marknadsinstrumentet vi har. Och det är samtidigt ett sätt att nå bredare målgruppersom som ger nyrekrytering, säger pr-chefen Hasse Svennehed och fortsätter:

– Ända sedan vi införde jackpott så har vi fått kritik under vissa perioder att jackpottarna kommit för tätt eller för sällan. Antal jackpottar får man se över en längre period och det är också så att de varierar i antal år för år men vi brukar ha mellan 10-20 st per år på V75.

Men det är inte bara på V64 som jackpottarna duggar tätt. På V75 har det blivit jackpott sex gånger under året och på V65 sju gånger. Räknar man ihop de tre spelformerna har det varit jackpott 20 gånger under årets fyra första månader.

– För oss vore det självklart optimalt om de kom skilda från varann och i samma antal varje år, säger Hasse Svennehed.