Han bakar 34 tårtor till Rommepubliken

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-14

På Romme 28 december gör Järvsöfaks sin sista start.

Då bakar den förre proffstränaren Fredrik Linder 34 tårtor till publiken.

– En kul grej och det är ju ett speciellt tillfälle, säger han.

Fredrik Linder.

Fredrik Linder har tidigare varit proffstränare men jobbar nu på bageriet Centrum Kondito i Avesta – som drivs av hans mamma.

Under mellandagarna blir det mycket jobb för Linder och kompani. Eftersom Järvsöfaks avslutar sin karriär på Romme ska banan bjuda alla i publiken på tårta.

Och fixar tårtorna gör Fredrik Linder.

– Ett kul jobb och det är så klart väldigt speciellt med Järvsöfaks avsked. I dagsläget har Romme beställt 34 tårtor där varje tårta ska täckas av olika bilder från Järvsöfaks karriär. Vi gör bilderna i en speciell maskin, säger Linder.

Och fortsätter.

– Först var tanken att vi skulle ha en enda stor tårta men det blir lite för krångligt.

34 tårtor, då får du jobba hårt under mellandagarna?

– Haha, jag det blir lite hektiskt.

Du saknar inte travet något?

– Jo, det gör jag. Men nu kör jag på med bageriet ett tag till så får vi se sen.

Vad har Järvsöfaks betydit för dig?

– Han har en grym karriär bakom sig och har varit enormt viktig för travet PR-mässigt. Jag tror att Nu Pagadi kan bli vår nästa stora stjärna. Det är en sjukt bra häst och han har, precis som Järvsöfaks, den där oerhört speciella utstrålningen som gör att folk gillar honom.