Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-13

Han svek i Elitloppet.

Men i Kymi Grand Prix var Commander Crowe bäst och vann 85 000 euro.

Commander Crowe startade som hårt betrodd i Elitloppet.

Men trots att Commander Crowe fick ett perfekt lopp i Elitloppsförsöket lyckades han inte ta sig till final. Han slutade femma i sitt försök och efter loppet menade hästens tränare, Petri Puro, att hans stjärna inte hade full form.

Bäst i Kymi

Efter Elitloppet fick Commander Crowe ta det lugnt i några dagar. Under lördagen var Commander Crowe tillbaka på banan i Kymi Grand Prix – och tog då en gruvlig revansch efter förlusten i Elitloppet.

Peter Ingves, som körde hästen, sände Commander Crowe direkt till ledningen. Ingves fick bestämma tempot precis som han ville och runt slutsvängen såg det mycket bra ut för Commander Crowe. Men in på upploppet kom Marathon Man och Björn Goop mycket fort mitt i banan men Commander Crowe och Peter Ingves höll undan och vann 85 000 euro.

Stefan Hultmans stjäna Jaded galopperade kort efter start och blev diskad.