Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sibylla

19:00 Följ V64-omgången – minut för minut

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-04

Trav365:s Madeleine Brohlin rapporterar direkt om Solvallas tävlingar

Jackpott.

Elva miljoner i potten.

Trav365:s Madeleine Brohlin ger er hela dramat direkt här.

21.11

Åke Svanstedts nya ämne Global Glide fick enkelt ledningen, de utmanades rejält av Acclaim och Håkan ”Hockey” Eriksson som kom upp utvändigt. På upploppet överraskade Erik Adielsson med Artistic Ås. Det blev till slut en enkel seger.

”Han var jättefin innan och under loppet. Hästen är mycket mer avslappnad”, säger Adielsson efter vinsten.

20.57

Det blev rejäl körning i V64-5 då Klaus Kern med Shippendale och Håkan Eriksson med Carpaccio körde om täten.

Det hårda tempot gynnade Hobgoblin Face som låg i rygg på ledaren. När de andra två hade tröttnat kunde Per Lennartsson enkelt spurta till seger.

20.35

Erik Adielsson skräller rejält när han slår till med Jerry Eme i V64-4. Det här var första gången som Adielsson körde hästen, och han var själv ganska överraskad över vinsten.

”Jag begriper inte så mycket, jag har aldrig sett hästen tidigare. Han hade inga bra placeringar tidigare, men har gått bra tider”, säger han.

Hästen vann till 58 gånger pengarna och i och med vinsten stiger V64-värdet till över 10 000 kronor.

20.20

”Det här kan vara en häst för de riktigt stora loppen i sommar”, travexperten Thomas Nilsson om Åke Svanstedts nyförvärv Global Glide i V64-6. Hästen har värmt bra och Svanstedt är nöjd med honom.

20.14

Ulf Ohlsson trodde mycket på favoriten Poppe i V64-3 och det visade sig att kusken hade rätt. Hästen fick tidigt ledningen och fick bestämma loppet igenom.

Det blev dock hårt i mål när Kortison kom snabbt ute i banan. ”Han blev lite slö i sin ensamhet, men det gick vägen”, säger Ohlsson.

Det här var hästens tredje raka vinst.

19.52

Timo Nurmos häst Wind Velocity segrar i en andra avdelningen. Trots att hästen inte tävlat på nästan ett år vann den enkelt i comebacken. I vinnarcirkeln berättar kusken Jorma Kontio att han tror en hel del på Livi Destiny i V64-3.

19.28

Åke Svanstedt inleder V64-omgången med att vinna med favoriten Power Nap. Hästen stod för en fin prestation då han rundade fältet, hamnade utvändigt om ledaren och lyckades vara först över mållinjen. ” Det här är en bra häst, en riktig löphäst. Han är inte så märkvärdig i värmningen eller hemma”, säger Svanstedt efter segern.

I vinnarcirkeln berättar tränaren att hästen går bättre med skor. Vinnartiden slutade på 1.14,9.

19.15

”Han ska med på kupongen”, säger kusken Björn Goop om Utah Hornline i V64-4.

18.57

Kusken Ulf Ohlsson tror på Poppe i V64-3 och lovar att ladda för ledningen. Ohlsson verkar optimistisk och hoppas på en seger under kvällen.

18.50

Olle Hedin, tränare till Lage som startar i V64-5, tror att hästen kan vara alltifrån etta till femma i loppet.

18.20

Åke Svanstedt berättar om sin nya häst Global Glide som gör debut. ”Det är lite tufft att göra honom till storfavorit. Han har inte startat på 2,5 år. Men är han en undantagshäst så vinner han”, säger Svanstedt till reportern Åsa Elmroth.

1 8.10

Timo Nurmos gästar ATG Lives studio och berättar att Victor Brice i V64-5 är hans bästa chans för kvällen.