Publicerad 2011-05-03

Var ensam med 13 rätt i hela landet – fram till Lampards tveksamma mål

Här blir Stryktipsspelaren från Ystad blåst på 20 miljoner – av linjemannen Mike Cairns.

Spelaren fick i stället nöja sig med 940 000 kronor.

– Det är ofta spelare är nära men den här gången var det ju lite olyckligt med två mål som diskuterades en del, säger Putte Ramberg på Svenska Spel.

Godkände målet Den assisterande domaren Mike Cairns ansåg att hela bollen var över linjen. Beslutet gjorde att en svensk spelare på Stryktipset gick miste om 20 miljoner kronor.

12 matcher på lördagens Stryktipskupong var avgjorda.

Spelaren från Ystad satt med sin kupong med sex halvgarderingar för 64 kronor. Han eller hon hade 12 rätt.

I match nummer ett mellan Chelsea–Tottenham hade spelaren garderat med både ettan och tvåan.

Ensam med 13 rätt

I matchminut 19 gav Sandro Tottenham ledningen, och i samma ögonblick satt spelaren från Ystad med 20 miljoner kronor. Målet innebar nämligen att han eller hon var helt ensam med 13 rätt i hela landet, eftersom det bara var spelaren i Ystad som satt med 13 rätt och en tvåa på sin kupong.

Men allting skulle förändras. Tack vare ett tveksamt domslut.

När Frank Lampard drog iväg ett skott en minut innan paus, som Tottenham-målvakten Gomes fumlade med, flaggade linjemannen Mike Cairns för mål, trots att hela bollen inte var över linjen. Huvuddomaren Andre Marriner gick på sin assistents linje och blåste för mål till Tottenham-spelarnas stora besvikelse.

Nästan tomhänt

Målet gjorde nästan spelaren tomhänt. Just då hade spelaren 12 rätt som bara gav några tusenlappar – och blev således i samma sekund blåst på 20 miljoner kronor, som han eller hon satt med på sin kupong.

Ännu ett kontroversiellt domslut skulle ändra på det – igen.

I matchminut 88 gjorde Salomon Kalou 2–1, i misstänkt offsideposition. Domartrion godkände målet – och då hade spelaren 13 rätt – igen, men då gav det ”bara” 940 000 kronor totalt.

”Lite olyckligt”

– Vi har inte haft någon ensam vinnare på Stryktipset i år. Det är ofta spelare som är nära och den här gången var det ju lite olyckligt med två mål som diskuterats en del, men så är sporten, säger Putte Ramberg på Svenska Spel.

Kupongen var inlämnad på Direkten Frasses i Ystad utan spelkort, vilket gör att Svenska Spel inte vet vem vinnaren är.