Ladda ner tidningssidan med system, tabeller och mer analys längst ner.

Malmö FF
IF Elfsborg

1) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Hammarby 1 Jönköpings Södra Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
H: Det slår knappast gnistor om anfallsspelet, men man fortsätter att arbeta sig till resultat. Har frågetecken för viktiga mittfältare igen.
4–0 h AFC Eskilstuna
1–2 b Östersunds FK
2–1 b Halmstad
1–1 h Malmö FF
1–1 b Sirius
J: Överraskande stark start på säsongen, men kanske att formkurvan börjat plana ut lite. Illa ute i andra halvlek mot Djurgården.
1–0 h AFC Eskilstuna
0–0 b Gif Sundsvall
1–1 h Djurgården
0–3 b Elfsborg

2) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus IFK Göteborg 1 Elfsborg Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
I: Gick in för 0–0 mot Djur­gården. Nära att lyckas. Större anfallsvilja senast och var prickfritt i sina avslut. Ljust skadeläge.
1–1 h Hammarby
0–4 b Häcken
3–0 h Kalmar FF
0–1 b Djurgården
4–0 b Gif Sundsvall
E: Turbulent. Tränaren Magnus Haglund har varit hårt ­kritiserad. Tagit två raka segrar, men mött ganska tacksamt motstånd.
4–4 h Östersund
1–2 h Malmö FF
1–4 b Sirius
2–1 h AFC Eskilstuna
3–0 h Jönköpings S

3) Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Gefle 1 Brommapojkarna Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
G: Jobbigt i allsvenskan i fjol och den onda spiralen har fortsatt i superettan. Är märkbart pressat. Inledde bra mot Gais. 1x2.
0–3 b Dalkurd
2–4 h Falkenberg
2–3 b Norrby
1–3 h Öster
0–1 b Gais
B: Nykomling som tappade tre nyckelspelare inför säsongen. Men sprudlar av självförtroende och gör allt rätt för tillfället. 1x2.
3–1 b Frej
4–1 h Öster
1–2 b Falkenberg
2–1 h Syrianska FC
3–0 h Varbergs Bois

4) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Trelleborgs FF 1 Öster Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
T: Ansåg sig rånat senast. Benägen att hålla med. ­Åkte på ett sent straffmål. Innan dess var man det klart bättre laget. Etta?
4–0 b Värnamo
1–1 h Syrianska FC
2–1 h Frej
1–1 b Åtvidaberg
Ö: Föll visserligen senast, men ingen fara med formen. Var det bättre laget före paus där man hade bud på mer än 1–0. Tuff uppgift nu igen.
1–1 b Örgryte
1–4 b Brommapojk.
1–1 h Degerfors
3–1 b Gefle
1–2 h Helsingborg

5) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Assyriska 2 Akropolis Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
As: Varit lite krisvibbar runt Assyriska, men segern ­senast kan ha köpt lite ­andrum. Mötte dock ytterst blekt motstånd. Tuffare nu.
1–2 h Arameisk-Syrianska
0–3 b Umeå FC
1–1 h Carlstad U
1–1 b Sollentuna
4–0 h Enskede
Ak: Visade sin höga kapacitet i första halvlek senast. ­Mattades efterhand. Frågetecken för Viktor Strand, Maldin Ymeraj samt Makis Gezos.
2–5 h Umeå FC
5–3 b Enskede
4–1 h Nyköping
0–1 b Carlstad U
3–2 h Arameisk-Syrianska

6) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Carlstad U 1 Västerås SK Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
C: Allt ljusare skadeläge. Alla spelare, frånsett Simon ­Molander, har kunnat träna för fullt. Kan bättre än man visade senast. 1x bör duga.
0–3 b Brage
1–0 h Vasalund
1–1 b Assyriska BK
1–0 h Akropolis
0–1 b Thorengruppen
V: Stukat senast. Hamnade i underläge, men vände med två sena mål (90:e och 93:e minuten). Återfår nu Filip Tronêt och Karwan Safari.
2–0 b Thorengruppen
0–2 b Arameisk-Syrianska
1–1 h Umeå FC
3–1 b Enskede
2–1 h Sandvikens IF

7) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Ljungskile 1 Assyriska BK Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
L: Man hade ett tydligt grepp före paus mot Husqvarna. Missade flera fina chanser, däribland en straff. Var dock illa ute i andra halvlek. Etta.
2–0 b Skövde AIK
2–1 h FK Karlskrona
1–1 b Oddevold
1–2 h Landskrona
0–0 b Husqvarna
A: Tagit tre segrar, men alla har kommit hemma på Ruddalen. Jämn match mot Rosengård. Hade kunnat sluta hur som helst. Etta?
0–2 b Landskrona
4–3 h Husqvarna
1–2 b Oskarshamn
1–7 b Kristianstad
1–0 h Rosengård

8) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Ängelholms FF x Landskrona Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Ä: Har gjort det över all förväntan. Inför säsongen ­hade man knappt en full spelartrupp att tillgå. Snabbt fått ihop gruppen.
3–0 b Qviding
0–0 h Utsikten
1–1 b Skövde AIK
3–1 h FK Karlskrona
1–0 b Oddevold
L: Sur poängförlust senast. Hade chans att gå upp till 2–0, men brände en straff. Ser ut att kunna mönstra samma lag nu. Alla tecken.
2–0 h Assyriska BK
1–1 b Kristianstad
3–0 h Rosengård
2–1 b Ljungskile
1–1 h Mjällby

9) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Mjällby 1 Husqvarna Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
M: Kvitterade i slutminuterna senast. Strax innan hade Landskrona missat en straff. Riskerar återigen att sakna keepern Jesper Johansson.
1–2 b Utsikten
3–0 h Skövde AIK
1–4 b FK Karlskrona
3–1 h Oddevold
1–1 b Landskrona
H: Hamnade på hälarna i första halvlek senast. Fick mest bara ägna sig åt försvarsspel. Saknar nu Edin Hamidovic (avstängd).
3–4 b Assyriska BK
1–1 h Kristianstad
3–3 b Rosengård
0–0 h Ljungskile

10) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Arameisk-Syrianska 1 Thorengruppen Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
A: Hade det jobbigt i första halvlek på Spånga IP senast. Snudd på utspelat. Spelade upp sig rejält efter paus. Formen är bra.
2–1 b Assyriska
2–0 h Västerås SK
1–1 b Vasalund
2–1 h IFK Luleå
2–3 b Akropolis
T: Tveklöst ett av seriens mest underhållande lag. Står för en positiv, anfallsglad fotboll. Tre raka segrar. Vann rättvist igen senast. Tufft nu.
0–2 h Västerås SK
0–2 b Sandvikens IF
4–2 h Enskede
4–0 b Umeå FC
1–0 h Carlstad U

11) Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Brage 1 IFK Luleå Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
B: Hade hela truppen tillgänglig mot Umeå senast och tog säsongens sjätte raka seger. 19–3 i målskillnad. Imponerande. Etta?
3–0 h Carlstad U
3–0 b Nyköping
3–2 h Sollentuna
4–1 b Sandvikens IF
3–0 h Umeå FC
I: Svårspelat underlag senast. Första halvlek var i stort sett befriad från målchanser. Man känns fortsatt trubbigt framåt.
0–0 b Carlstad U
0–1 h Enskede
0–2 b Sollentuna
1–0 h Sandvikens IF
1–2 b Arameisk-Syrianska

12) Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Enskede 2 Vasalund Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
E: Mycket nytt inför årets ­säsong och man har många pusselbitar kvar att lägga.
Saknar nu avstängde Kevin Thompson. Kör x2.
1–0 b IFK Luleå
3–5 h Akropolis
2–4 b Thorengruppen
1–3 h Västerås SK
0–4 b Assyriska
V: Slarvigt försvarsspel vid 0–1-målet senast. Konstant tryck i andra halvlek. Missat friläge och en boll som ­dansade på mållinjen.
1–1 h Arameisk-Syrianska
3–1 b Nyköping
0–1 h Sollentuna

13) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Umeå FC 1 Nyköping Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
U: Svårast tänkbara bortamatch senast. Fick tidigt 0–1 i baken och kort där­efter tvingades man byta ut Axel Fällman. Tar revansch?
3–2 b Akropolis
3–0 h Assyriska
1–1 b Västerås SK
0–4 h Thorengruppen
0–3 b Brage
N: Lång matchledighet eftersom mötet med IFK Luleå blev uppskjutet. Säkerligen gnuggat en hel del försvarsspel. 1x ska räcka långt.
1–0 h Thorengruppen
1–2 b Sollentuna