Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-21

Vinnaren: ”Hade dött om jag sett matchen”

Efter fyra minuters övertid var ställningen 2–1 mellan Ipswich–Coventry.

Domare Michael Oliver valde att lägga till ytterligare tre minuter.

När han till slut blåste av matchen var slutresultatet 3–2 och en ensam vinnare på Måltipset tog hem fem miljoner kronor.

– Jag lyfter på hatten för domaren, säger den medelålders mannen från Tibro som vann.

får ett tack Den vinnande svensken tackar domaren Michael Oliver.

90 minuter skulle precis passera på Portman Road i Ipswich.

Det var Championship-match mellan hemmalaget Ipswich Town och Coventry City förra lördagen.

Ställningen var 2–1 till hemmalaget och fjärdedomaren visade upp sin skylt: fyra minuters övertid var bestämt.

Hade ”bara” sju rätt

I det läget satt en medelålders man i Tibro med sin Måltipskupong för 67 kronor. Han hade ”bara” sju rätt.

De fyra övertidsminuterna gick, och alla väntade på slutsignalen. Då kvitterade Richard Wood för Coventry. Michael Oliver valde att lägga till ytterligare tre minuter.

”Känns väldigt bra”

20 sekunder efter Coventrys kvittering blev det 3–2 till Ipswich genom inhopparen Pablo Counago, och mannen från Tibro satt helt plötsligt med en Måltipskupong som var ensam i Sverige med åtta rätt.

Belöningen: 5 169 678 kronor.

– Det här känns väldigt, väldigt bra. Jag lyfter på hatten för domaren och målskyttarna. Tur att jag inte såg den för då hade jag förmodligen dött, sa vinnaren till Svenska Spel.

Kupongen var inlämnad på Pressbyrån i Tibro.