Örebro tar andra segern på ett dygn

Publicerad 2017-10-07

Inom loppet av ett dygn tog Örebro andra raka segern mot Linköping, 2–1.

I första mötet blev succémålvakten Eero Kilpeläinen hjälte – sedan svarade reservkeepern Axel Brage med att storspela.

I fredags vände Örebro matchen mot Linköping och vann till slut ganska klart tack vare två sena mål och succémålvakten Eero Kilpeläinen som storspelande. Men i returen på lördagskvällen i back to back-mötet var det Axel Brage som fick chansen i Örebrokassen. Det slutade med att reservmålvakten blev matchhjälte när och hemmalaget till sist vann med 2–1 efter att matchen avgjorts i förlängningen.

Även LHC hade bytt målvakt. Jacob Johansson tog plats mellan stolparna istället för Jonas "Monstret" Gustavsson.

Båda målvakterna fick en bra start och höll tätt i första perioden som hade ett mycket högt och intensivt tempo. Efter sju minuter fick Örebro en straff efter att backen Victor Ekbom blivit hakad – men Libor Hudacek lyckades inte hitta luckan mellan Jacob Johanssons ben.

Många farliga lägen

I andra perioden skapade Linköping en hel del farliga lägen men Axel Brage fortsatte att briljera i hemmakassen och vägrade att släppa några puckar förbi sig. I stället gjorde Örebrobacken Gustaf Franzén ett drömmål när han snärtade upp pucken i nättaket i numerärt underläge.

Linköpingsmålvakten Jacob Johansson hade då lagt sin klubba som gått av ovanpå målburen i samband med att Linköping pressade på, och stod sedan utan spade när Franzén kom till läget.

– Jo, jag såg att målvakten inte hade någon klubba. Så jag gick på skott och det var ju skönt när den gick in, sade Gustaf Franzén till C More i periodpausen.

Linköping jagade sedan en kvittering i den tredje perioden – och efter 16 minuter fick laget hål på Axel Brage när frie Derek Roy åkte in i slottet och tryckte in 1–1. Då hade Linköping hunnit skjuta 32 skott på Brage.

I förlängningen avgjorde till sist Örebros Tylor Spink när han sprätte upp 2–1 bakom Jacob Johansson.