Från ifrågasatt – till succé: ”Har mer att visa”

Djurgårdens stjärnvärvning har gått från ifrågasatt till succé.

Han låg bakom Djurgårdens 4–2-seger hemma mot Skellefteå.

– Jag har mer att visa, säger kanadensaren.

René Bourque har över 700 NHL-matcher på sitt konto och därför var det en liten värvningsbomb när Djurgården presenterade honom som nyförvärv kort innan seriestart.

Men redan en period in i premiären mot HV 71 ifrågasattes kanadensaren av experterna Niklas Wikegård och Johan Tornberg.

– Jag gillar inte det jag ser, sa Tornberg bland annat.

Bourques svar?

Fyra mål och del i en av SHL:s hetaste kedjor just nu, men han är däremot fåordig vad gäller kritiken mot honom tidigare.

– Jag behöver inte handskas med sånt och jag tänker kommentera det, säger Bourque nu.

Snärtig handledare

Redan 2.55 in i hemmamötet med Skellefteå slog han till med ett klassavslut.

Han kom fri, något till vänster om Joni Ortio, och snärtade i väg ett distinkt handledsskott så att Skellefteåmålvakten knappt han reagera.

– Jag försöker ta till vara på möjligheterna, men jag tycker jag borde ha gjort något till mål i dag, säger Bourque.

– Jag har mer att visa. Jag blir bättre och starkare för varje match. Hela vår kedja blir bättre för varje dag.

Skellefteå kvitterade sedan den fartfyllda, och underhållande, matchen, innan Djurgården återtog ledningen innan första paus.

Den här gången fick Bourque assistpoäng när Andreas Engqvist vallade in pucken via Ortio och in i mål.

Men efter ännu en Skellefteåkvittering, i mittperioden, såg matchen länge ut att gå mot förlängning.

”Väldigt betydelsefull”

Djurgården ville dock annat.

Efter en fin individuell prestation av Axel Jonsson-Fjällby, som smet igenom hela motståndarförsvaret, gled till slut pucken in över mållinjen i kalabaliken framför Skellefteåmålet.

Bortalaget protesterade och krävde videogranskning, men domarnas beslut stod fast innan Lukas Vejdemo avgjorde mötet med 4–2 i öppen kasse.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson är nöjd med sin stjärnvärvnings start på säsongen.