Örebro vände och vann mot Rögle

Publicerad 2014-03-17

Trippla vändningar i Ängelholm

Rögles Robin Sterner fick läget att göra 4–2 – men pucken träffade stolpens insida. Bara några sekunder senare hade Örebros Jared Aulin istället kontrat in 3–3.

Och i sista perioden spelade Aulin fram kedjekamraten Jere Sallinen till avgörande 4–3.

– Vi hittar varandra bra, säger Jared Aulin om sammarbetet med det finska nyförvärvet.

Om det fanns några nerver i Lindab Arena inför starten av Kvalserien så märktes det åtminstone inte i de båda lagens offensiv under den första perioden.

Rögle klev direkt ut och tog tag i taktpinnen – och ledningen. Efter bara 21 sekunder gick Niklas Hanssons skott i mål bakom Tim Sandberg. Örebro svarade genom att vända på matchen – på tolv sekunder i mitten av första perioden. 1–1-målet kom efter 13.16, ledningspucken efter 13.28.

Men i slutet av första perioden vände Rögle tillbaka igen – på bara dryga minuten.

Firma Aulin–Sallinen avgjorde

Och i den andra perioden fick Robin Sterner fritt läge framför Tim Sandberg – men Sterners skott klingade till i insidan av stolpen. Örebro vände på spelet direkt och i den efterföljande kontringen kom Jere Sallinen och Jared Aulin två-mot-ett. Duon var klinisk: Sallinen hittade Aulin på bladet som satte 3–3.

I den sista perioden var scenariot omvänt: Jared Aulin hittade Jere Sallinen som prickade dit den avgörande 4–3-pucken.

Målet innebär att den landslagsmeriterade finländaren har gjort 5 poäng på 7 matcher sedan han anslöt till Örebro för en knapp månad sedan.