Dagens namn: Ludvig, Love

Roséns revansch

Publicerad 2014-04-03

Proppen ur någon?

Efter fyra raka matcher på bänken svarade Robert Rosén för hattrick i en riktig revanschmatch där Växjö vann med 6-1.

– Klart det är en helt otrolig utdelning, säger Rosén till Kanal 9.

Robert Rosén har haft det tungt poängmässigt i princip ända sedan han kom som poängkung till Växjö för två år sen.

När poängen helt uteblev och spelat stämde dåligt i början av slutspelet så tröttnade Sam Hallam och bänkade Växjöstjärnan inför den fjärde kvartsfinalen mot Luleå.

Där har han sedan suttit ända fram till att Tomi Kallio tvingades lämna återbud till dagens match på grund av skada. Då fick han chansen med stekhete Alexander Johansson och Ryan Lasch.

Grym andra period

Det blev supersuccé.

Först gjorde Ryan Lasch sitt första mål på elva matcher när han kvitterade till 1-1 i slutet av första perioden. Sen var det dags för Robert Rosén show för resten.

Först gav han Alexander Johansson öppet mål till 2-1 efter en läcker assist innan han petade in 3-1 på en retur och tryckte in 4-1 med ett dragskott från slottet.

– Han gör det lysande. Han kommer underifrån och nyper till pucken och Pettersson Wentzel ser inte mycket där, säger Kanal 9 Thomas Johansson.

Tre raka mål

Rosén var mycket nöjd med hur spelet fungerade:

– Vi har jobbat hårt, visat oss för varandra och skapat rätt mycket. Sen har vi fått en jättebra utdelning, jättekul, säger Rosén  i periodpausen efter andra perioden.

– Nu är det inte så mycket att välja på, det är bara att tuta och köra och våga vilja vara med där ute. Att ta chansen när den kommer, säger han.

Och det tog inte slut där. I tredje perioden satte han hattricket som betydde 5-1.

– Han verkar ha fått ett helt enormt självförtroende, säger Thomas Johansson.

Krossen fullbordades när Rhett Rakhshani gjorde 6-1 med sex minuter kvar. Då bytte även Färjestad ut målvakten Fredrik Pettersson Wentzel och satte in Pekka Tuokkola.

Förlusten är, enligt statistikexperten @domarnapunktse, historisk. Bara en gång, 1976, har FBK förlorat så stort hemma i ett slutspel.

Nu står matchserien mellan lagen 1-1.