Leksand–Oskarshamn 9–1 (4–0, 2–0, 3–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-30

Oskarshamn spelade senast igår. Då blev det förlust med hela 6-0 mot Almtuna.

I Ejendals Arena fick laget det ännu tuffare.

Leksand satte punkt redan efter 12.55 när Eric Johansson slog in 4-0 bakom Oskarshamns-målvakten, före detta leksingen, Marcus Lundell.

Dalalaget var totalt dominanta och efter två perioder hade man kryddat till siffrorna med två ytterligare mål och det var totalt 37-13 i skott.

Att Leksand vinner stort i år händer med jämna mellanrum. Men den här gången blev det inte tvåsiffrigt, men det var nära.

När slutsignalen ljöd stod det 9-1 på resultattavlan.

Leksand gjorde tre power play-mål och tre av fullträffarna gjorde man i numerärt underläge.

Snacka om klasskillnad.

- Vi saknar målskyttar och får mixtra för mycket med laget, men det får inte vara någon ursäkt. Det är bara att gratulera Leksand idag, Vi är inte bara ett, två eller tre nummer för små, säger Oskarshamns tränare Charles Franzén till Dala-Demokraten.

Första perioden: 1–0 (1.40) David Bornhammar (Mikael Karlberg, Jens Bergenström), 2–0 (7.51) Johan Hägglund (Morten Green, Eric Johansson) spel fem mot fyra, 3–0 (10.41) Johan Eneqvist spel fyra mot fem, 4–0 (12.55) Eric Johansson (Pelle Prestberg, Petter Ullman).

Andra perioden: 5–0 (1.50) Eric Johansson (David Bornhammar, Morten Green) spel fem mot fyra, 6–0 (19.12) Pelle Prestberg (Kevin Doell).

Tredje perioden: 7–0 (4.57) Mikael Karlberg (Pierre–Eduoard Bellemare) spel fyra mot fem, 8–0 (8.05) Johan Eneqvist (Jan Huokko) spel fyra mot fem, 8–1 (13.33) Ville–Vesa Vainiola (Richard Gynge, Nicklas Jadeland), 9–1 (16.11) Jens Bergenström (Mikael Karlberg, Pierre–Eduoard Bellemare) spel fem mot fyra.

Skott: 48–22 (19–8, 18–5, 11–9).

Utv, Leksand: 4x2. Oskarshamn 6x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 5 051.

Nybro–Borås2–3 (1–0, 1–2, 0–0, 0–1)

Borås tog två poäng i det viktiga bottenmötet med Nybro på bortais.

I en jämn första period kopplade Nybro genast greppet. Andreas Elofsson slog till i power play redan efter 1.12. En ledning som stod sig till ungefär samma tidpunkt i andra.

Men den här gången var det Borås som svarade för en kvittering. Matchuret stod på 1.18 när Jens Karlsson överlistade Nybro-målvakten Alexander Berg.

Borås slarvade sedan och hemmalaget kvitterade genom Robert Kimby.

Trots detta var gästerna det bättre laget i mittperioden, och ur snäv vinkel lyckades Jens Karlsson sätta dit pucken för andra gången. Men målvakten Alexander Berg räddade för övrigt sitt lag med flera vassa räddningar.

- Vi spelade betydligt bättre i andra, tyvärr gör vi ett misstag så dom gör mål, annars hade vi haft ledningen, sa tvåmålsskytten till TV 4 sport efter andra perioden.

Nybro ska vara glada att man till slut fick en poäng med sig. Borås hade massor med chanser att avgöra, men matchen gick till förlängning. Där kunde till slut gästerna avgöra genom Lenny Dower.

Första perioden: 1–0 (1.12) Andreas Elofsson (Michael Irani, Weston Tardy) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (1.18) Jens Karlsson (), 2–1 (10.10) Robert Kimby (Fredrik Näslund, Andreas Dahlberg), 2–2 (16.59) Jens Karlsson (Robin Rahm).

Fjärde perioden: 2–3 (2:55) Lenny Dower (Joakim Persson).

Skott: 27–36 (11–7, 9–15, 6–12, 1–2).

Utv, Nybro 9x2. Borås 7x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 1 196.