Dagens namn: Bror

Matchfakta 16/11

Västerås–Sundsvall5–4 e förl (2–2, 2–0, 0–2, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-16

Trots massivt övertag för Västerås i första perioden var det oavgjort i paus. Skotten skrevs till 15-4 men det var 2-2 i mål.

Gästerna inledde målskyttet och slog till redan efter en minuts spel genom Mikael Romö.

Västerås var det bättre laget spelmässigt och Pär Arlbrandts kvittering i power play var efter riktigt vackert samarbete med Sebastian Meijer och Niklas Olausson.

Hemmalaget slarvade dock en del i defensiven, vilket bäddade för ytterligare ett baklängesmål när Jon Palmebjörk överlistade VIK-målvakten Jens Holmström.

Den glädjen blev dock kortvarig då Henrik Nordfeldt kvitterade omgående.

I andra gick VIK upp till en 4-2-ledning, och hade fortfarande kraftigt övertag i skottstatistiken (34-11).

Det såg tungt ut för bortalaget. Men i slutperioden hände något.

Nicklas Westerling reducerade efter bara 1.26, och Stefan Svanbom följde upp den fullträffen genom att kvittera bara 27 sekunder senare.

I samband med den mardrömsminuten bytte Västerås målvakt och plockade in Mikael Bohman.

Efter den förändringen var det mållöst, men i förlängningen avgjorde VIK:s hårdskjutande forward Henrik Nordfeldt mötet i spel fem mot fyra.

Västerås är femma i tabellen och har en poäng mer än just Sundsvall som dock har en match mindre spelad.

Första perioden: 0–1 (1.00) Mikael Romö (Daniel Olsson), 1–1 (5.16) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson, Sebastian Meijer) spel fem mot fyra, 1–2 (13.24) Jon Palmebjörk (Niklas Granberg, Niklas Bröms), 2–2 (14.11) Henrik Nordfeldt.

Andra perioden: 3–2 (6.33) Fredrik Johansson (Pär Arlbrandt), 4–2 (15.26) Pär Arlbrandt (Fredrik Johansson, Stefan Hellkvist).

Tredje perioden: 4–3 (1.26) Nicklas Westerlind, 4–4 (1.53) Stefan Svanbom (Stefan Andersson).

Fjärde perioden: 5–4 (4.02) Henrik Nordfeldt (Niklas Olausson, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra.

Skott: 50–19 (15–4, 19–7, 10–8, 6–0).

Utv, Västerås: 5x2. Sundsvall: 9x2, 1x10.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1 978.

Malmö–Mariestad 5–2 (1–0, 2–0, 2–2)

Malmö vann även sin andra match i nya multiarenan. Den här gången var det dock halverat antal åskådare.

Drygt 7 000 bevittnade skåningarnas seger mot nykomlingen Mariestad.

I en sömnig förstaperiod lär stora delar av publiken längtat tillbaka till det energiska mötet med Leksand i premiären.

Det fanns bara en ljusglimt för Malmös anhängare:

Jonas Höglunds skott i krysset efter 19.03.

Mariestad skapade bra chanser, men i andra perioden slog hemmalaget till igen. Återigen i slutminuterna.

Först Höglund igen. Den här gången stod matchuret på 18.38.

Och 35 sekunder senare utökade Nichlas Hardt ledningen till 3-0.

Malmös målvakt Markus Svensson gjorde en jättetavla sex minuter in på tredje perioden. Joakim Nettelbladt flippade pucken mot mål, som studsade konstigt och ställde målvakten.

Kanske blev Malmö skakade av baklängesmålet. För bara tre minuter senare slarvade Jesper Damgaard, och friställde Mariestads Ronny Johansson och Mikael Zettergren.

Johansson droppade pucken till Zettergren som prickade stolpen, men satte egen retur i nät.

Malmö lyckades ändå ordna till situationen och tog tre poäng.

5-2 slogs in av Johan Björk i öppen kasse i slutsekunderna.

Första perioden: 1–0 (19.03) Jonas Höglund (Donald MacLean, Calle Steen).

Andra perioden: 2–0 (18.38) Jonas Höglund (Calle Steen), 3–0 (19.13) Nichlas Hardt (Mathias Johansson, Calle Steen).

Tredje perioden: 3–1 (6.19) Joakim Nettelbladt (Kalle Hagström), 3–2 (9.24) Mikael Zettergren (Ronny Johansson, Fredrik Johnsson), 4–2 (12.45) Marcus Paulsson (Mathias Johansson, Johan Björk), 5–2 (19.43) Johan Björk mål i tom kasse.

Skott: 40–35 (15–12, 14–10, 11–13).

Utv, Malmö: 2x2. Mariestad: 3x2.

Domare: Niklas Persson, Vallda.

Publik: 6 252.