Tolfe segern för Leksand

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-29

Slog Almtuna på bortaplan – men stjärnan fult bentacklad

Leksand har fortfarande bara en förlust i Hockeyallsvenskan.

På onsdagen slogs Almtuna tillbaka på bortais (5-2) och dalkarlarna inkasserade sin tolfte seger på 14 matcher.

Först i slutminuterna när Per-Anton Lundström skarvade in 5-2 var matchen avgjord.

– Vi slutade spela efter 3-0 men ryckte upp oss i tredje, säger Leksandstränaren Tomas Kempe.

Serieledarna Leksand började matchen piggt och intensivt. Det var fullt rättvist att gästerna utgick med en 1-0-ledning efter första perioden. Målet tillkom i spel fem mot fyra och sprättes upp i nättaket av Eric Johansson.

Leksand inledde mittperioden i power play. Där slog Morten Green till direkt.

Tackling sänkte stjärnan

Drygt 30 sekunder senare visade Almtuna prov på frustration och Alexander Ribbenstrand agerade fult när han bentacklade Mikael Karlberg som blev liggande och sedan tvingades utgå.

– Han ska röntgas imorgon (torsdag) så vi får se då hur det är med honom, säger Leksands tränare Tomas Kempe.

– Det är nog ett ledband som är uttänjt, men vi får se efter röntgen hur pass allvarligt det är, säger Karlberg till Dalademokraten.

Leksands tröst var Richard Jackmans 3-0 som tryckte in pucken i nät omgående med ett skott från blålinjen.

Almtuna gav dock inte upp utan arbetade successivt sig in i matchen igen.

Eddie Läck hade hållt nollan totalt tre matcher när Jimme Kraft hittade rätt med ett handledsskott i krysset.

Leksand hade bra koll på händelserna och avvärjde även box play-spelet utan problem. Men knappt en minut före pausvilan slog förre leksingen Fredrik Vestberg in ytterligare en reducering och återigen var det med ett läckert handledsskot högt bakom Eddie Läck.

– Vi slutar spela och tappar ödmjukheten och gör det för svårt. Dom gör välförtjänt två mål, och det kändes lurigt inför sista, säger Tomas Kempe.

Eddie Läck – matchavgörande

Almtuna gjorde allt man kunde för att komma åt en kvittering.

Efter 6.48 tilldelades hemmalaget straff, Johan Andersson gjorde en dragning, men Läck stötte bort pucken.

En matchavgörande räddning.

I Leksands första anfall efter straffen och avklarat box play, vispade Kevin Doell in 4-2 genom ett närskott bakom Almtunamålvakten Mark Owuya.

Och i slutminuterna avgjordes matchen definitivt. På en kontring spelade Kevin Doell pucken i sidleds till Per-Anton Lundström som skarvade in matchavgörande 5-2.

- Jag tycker Mark (Owuya, målvakten) ska ta minst två mål. Men samtidigt är Leksand en jäkla skillnad mot andra lag i dom kritiska situationerna. Dom nyper till direkt när dom får chansen, säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist.