SSK:s anfallare märkte inte att HV:s målvakt åkt till BB

Liv? Andersson? Hannes Hyvönen gjorde ett kanonmål – på Stefan Liv? Eller var det kanske Andreas Andersson? (Ja, det var Andersson)

HV:s Stefan Liv lämnade laget för att åka till BB.

Det märkte inte Södertäljes skarpskytt Hannes Hyvönen.

– Liv gick ner och då fick jag en öppning vid första stolpen, sa Hyvönen efter sitt mål på ersättaren Andreas Andersson.

HV vände sedan och vann matchen med 6–3 efter att Kris Beech svarat för ett hattrick.

HV 71 hade före kvällens match släppt in första målet i lagets samtliga 14 matcher och det blev inget undantag i kväll. Med ett lurigt isskott satte Fredric Andersson sitt första elitseriemål någonsin.

Men innan första perioden var över tryckte Teemu Laine in kvitteringen i power play.

Vem gjorde han mål på?

Till andra perioden kom inte HV:s målvakt Stefan Liv ut på isen. Hans fru skulle nämligen föda barn och då var ishockey inte så viktigt längre.

Ersättaren Andreas Andersson fick en mardrömsstart. Redan efter 72 sekunder kunde Hannes Hyvönen vackert snirkla in 2–1 på ett friläge.

Men Hyvönen hade uppenbarligen inte koll på Stefan Livs BB-besök, det märktes när finländaren intervjuades av Canal plus i den andra periodpausen.

Målexplosion av HV

– Jag fick en fantastisk passning från Bemström och blev överraskad att jag fick så mycket tid. Jag visste inte vad jag skulle göra, men så såg jag att Liv gick ner och då fick jag en öppning vid första stolpen. Jag hade lite tur, sa Hyvönen.

Hyvönen sa även att det skulle bli en intressant tredje period och där fick han rätt. Men för Södertälje blev det ingen munter historia.

Redan efter 37 sekunder tryckte Kris Beech in 3–2 i power play. Kort senare satte Martin Thörnberg 4–2 och därefter fullbordade Kris Beech sitt hattrick.

Stefan Bemström reducerade visserligen, men repliken kom snabbt när Jukka Voutilainen tryckte in 6–3 efter att Björn Bjurling blivit överspelad.

– Jag tror inte att Södertälje orkade. Successivt malde vi ner dem, säger HV:s tränare Kenta Johansson i Canal plus.