Matchfakta 26/9

Nybro-Björklöven4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-26

Nybro har inlett serien något trögt med bara en poäng på två matcher. Men på fredagen tog laget sin första trepoängare, och det var Björklöven som tvingades notera sin andra förlust på tre matcher.

Hemmalaget hade marginalerna vid sin sida och tog sent ledningen. Robert Kimby var aktör till Jonny Ågrens ledningsmål i spel fem mot fyra.Kimby var förgrundsfiguren ikväll och var den största faktorn till att Nybro plockade tre poäng.

Forwarden spelade fram till Oliver Bouchards 2-1 sex minuter före andra pausvilan, och bara tre minuter senare slog Kimby själv in 3-1-målet.

I slutsekunderna av matchen plockade Björklöven ut målvakten Thomas Sehlstedt. Laget lyckades även reducera 13 sekunder före slutet. Men det var för sent. Dessutom hann Henric Gustavsson raka in segerpucken.

Första perioden: 1-0 (18.42) Jonny Ågren (Robert Kimby, Herman Hultgren) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (1.37) Johan Forsberg (Jussi Heikkinen, Mattias Wennerberg), 2-1 (14.11) Olivier Bouchard (Robert Kimby), 3-1 (17.25) Robert Kimby (Kevin Hecquefeuille).

Tredje perioden: 3-2 (19.47) Jussi Heikkinen (Jimmy Andersson, Johan Forsberg), 4-2 (19.56) Henric Gustavsson mål i tom kasse.

Skott: 19-30 (8-9, 5-7, 6-14).

Utv, Nybro: 7x2. Björklöven 4x2.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 1 274.

AIK-Mora2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

AIK:s bottennapp i premiären är glömt. Laget tog ikväll sin tredje raka seger. Den här gången besegrades Mora på hemmais (2-1).

- Skön seger, säger AIK:s tränare Roger Melin.

AIK tog sin tredje raka seger mot Mora som inkasserade sin första förlust för säsongen.

Matchen inleddes i ett intensivt tempo. Och det var Mora som tog ledningen genom Mikael Simons efter sju minuters spel.

Efter fullträffen signalerade AIK för time out och tog sedan över spelet och laget hade tre rejält bra chanser, men Mora-målvakten Robert Kristan storspelade mellan stolparna och hindrade hemmalaget att kvittera.

- Vi började bra första fem-tio minuterna men sedan tog AIK över och vi hade tur att dom inte kvitterade, säger målskytten Simons till TV 4 sport.

I mittperioden fick Solnalaget utdelning på sina chanser. Per Savilahti-Nagander slog till i spel fem mot tre i inledningen av andra perioden. Daniel Bång utökade sedan ledningen till 2-1, ett resultat som stod sig matchen ut.

AIK:s målvakt Fredrik Holmgren, i fjol i Nyköping, imponerade i kassen och har bara släppt in två mål på två matcher.

- Han var ruggigt stabil. Jag kände inte till honom så väl inför säsongen, men han har bevisat att han blir bättre vecka efter vecka, säger Roger Melin.

AIK imponerade och är absolut att räkna med. Supportarna börjar få känna av storsatsningen på allvar.

- Men vi var inte med i matchen. Vi gav dom för mycket ytor och det var bara att försöka väcka dom (spelarna). Men tio minuter efter första spelade vi bra, säger Roger Melin.

Hans kollega i motståndarbåset såg positivt på kvällen.

- En jättebra match. Det är såna här matcher vi vill spela. Jag är nöjd med mycket, men resultatet skulle man vilja ha annorlunda, säger Moras tränare Harald L-ückner till TV 4 sport.

Första perioden: 0-1 (7.00) Mikael Simons (Jens Jakobs, Daniel Viksten).

Andra perioden: 1-1 (1.36) Per Savilahti-Nagander (Dick Tärnström) spel fem mot tre, 2-1 (12.03) Daniel Bång (Christian Sandberg).

Skott: 28-30 (6-4, 14-15, 8-11).

Utv, AIK: 5x2. Mora: 5x2.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 2 357.