Matchfakta 16/1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-16

Huddinge–Växjö 3–2 (1–0, 0–1, 2–1)

Huddinge har rasat ner i tabellen och ligger nästsist. Kvällens seger mot tabellsexan Växjö ger laget garanterat en knuff framåt för självförtroendet.

Hemmalaget fick en pangstart när Fredric Andersson slog in ledningsmålet i box play efter 11.40. Perioden var för övrigt jämn. Kvitteringen kom då halva matchen var spelad. Det var Erik Lindhagen som hittade nätet bakom Huddinges målvakt Pontus Sjögren.

Trots att Växjö tog ledningen i slutperioden efter 4.21 genom Niklas Andersson, vände hemmalaget tillställningen på ett imponerande sätt.

I spel fem mot fyra kvitterade Daniel Karlunden när matchklockan stod på 14.39.

Segermålet stod tvillingarna Ahlström för bara en minut före full tid.

Victor spelade fram Oscar som tryckte dit pucken bakom Växjö-målvakten Viktor Fast.

Första perioden: 1–0 (11.40) Fredric Andersson (Roger Jönsson) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1–1 (8.46) Erik Lindhagen (Robert Rosén, David Holmqvist).

Tredje perioden: 1–2 (4.21) Niklas Andersson (Peter Ström, Kevin Marsh), 2–2 (14.39) Daniel Karlunden (Roger Jönsson, Jimmy Ahnelöv) spel fem mot fyra, 3–2 (18.58) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Christer Andersson).

Skott: 37–35 (13–11, 11–13, 13–11).

Utv, Huddinge: 5x2. Växjö: 6x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 615.

Hammarby–Nyköping 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)

Nyköping, trea från slutet, har fått lite andrum efter bortasegern mot jumbon Hammarby.

Bajens Christopher Dahlén inledde målskyttet efter 6.27. Ett viktigt mål för Hammarby som behöver all framgång för att lyckas ro iland en seger.

Men Niklas Bröms kvitterade strax därefter i power play och inför andra perioden var det oavgjort. Och bättre blev det inte för Bajen, utan det var Nyköping som gjorde enda målet efter en fullträff av Timo Seikkula.

Fredrik Håkansson slog till tidigt i tredje perioden och grundlade segern. Målet tillkom i spel fem mot tre där Niklas Olausson och Jens Jakobs svarade för förarbetet.

Det var en ganska tafatt tredjeperiod och hemmalaget var aldrig nära någon poäng. Nyköping var det bättre laget.

Första perioden: 1–0 (6.27) Christopher Dahlén (Anton Hedman, Joakim Nettelbladt), 1–1 (11.57) Niklas Bröms (Jens Jakobs, Magnus Svensson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (2.09) Timo Seikkula (Jörgen Rickmo, Markus Andersson).

Tredje perioden: 1–3 (0.21) Fredrik Håkansson (Jens Jakobs, Niklas Olausson) spel fem mot tre.

Skott: 24–35 (10–13, 8–18, 6–4).

Utv, Hammarby: 5x2, 1x10. Nyköping: 3x2.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 303.

Malmö–Borås 7–1 (3–0, 0–1, 4–0)

Malmö krossade nykomlingen Borås. Segern grundlades redan i den första perioden där hemmalaget gick till ständiga attacker.

Carl Söderberg stänkte upp ledningspucken rätt upp i krysset efter sex minuters spel.

Efter 12.20 bjöd Johan Björk på ett mäktigt slagskott som betydde 2–0.

Det stod 3–0 inför den andra perioden. Och det var givet att Borås behövde nästan mål för att inte vara avsågat. Niklas Öhman såg till att reducera efter fyra minuter, precis vad laget eftersträvat.

Borås spelade bättre i mittperioden men Malmö var ändå så här långt det bättre laget.

Allt rasade dock i tredje perioden. Det började med att Carls Söderberg slog till igen, den här gången efter 2.20.

Uppförsbacken blev för brant och hemmalaget öste på framåt och slutförde matchen med ytterligare tre mål.

Marcus Paulsson gjorde det sista målet som betydde 7–1 bara 22 sekunder före slutet.

Första perioden: 1–0 (6.03) Carl Söderberg (Mikael Wahlberg, Fredrik Eriksson), 2–0 (12.20) Johan Björk, 3–0 (16.41) Jan Öberg (Carl Söderberg, Mikael Wahlberg).

Andra perioden: 3–1 (4.24) Niklas Öhman (Simon Hjalmarsson, Jonas Nilsson).

Tredje perioden: 4–1 (2.20) Carl Söderberg (Jan Öberg, Mikael Wahlberg), 5–1 (7.23) Jens Svensson (Fredrik Eriksson), 6–1 (16.33) Calle Steen (Johan Björk, Fredrik Eriksson), 7–1 (19.38) Marcus Paulsson (Tomas Wallgren, Calle Steen).

Skott: 47–22 (18–6, 11–8, 18–8).

Utv, Malmö: 3x2, 1 matchstraff. Borås: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 3099.

Västerås–Oskarshamn 5–6 (1–1, 1–1, 3–3, 0–1)

En skrällseger borta mot tabellfyran Västerås – då kliver Oskarshamn upp på en play off-plats.

Det var nära tre poäng, men IKO får nöja sig med två efter VIK:s starka upphämtning i slutet där laget hämtade en tremålsledning.

Fredric Jaensson sköt in 0–1 via Västeråsmålvakten Jens Holmström efter 9.37. Ändå var hemmalaget strået vassare i förstaperioden, och man kvitterade även genom Marcus Söderkvist efter en målvaktsretur på Henrik Nordfeldts skott.

Tidigt i mittperioden skottade VIK:s Kalle Olsson in ledningspucken rättvist, men IKO gav inte upp. Kvitteringen kom efter ett anfall av hög klass där Ola Svanberg bara kunde peta in pucken i öppet mål.

I tredje perioden tog gästerna ledningen efter bara 26 sekunder av Alexander Bergström.

Sedan avgjorde man mötet inom loppet av två minuter. Ola Svanbergs skott efter 5.37 styrdes in via en motspelare, och Daniel Åhsberg gjorde 2–5, och återigen var det efter ett riktigt vackert anfall.

Sedan brakade laget samman:

Patrik Berglund reducerade sju minuter före slutet. Sedan slog Patrik Juhlin in 4–5 efter 17.13 – och 1.40 från slutet kvitterade Stefan Holmgren till 5–5.

Men i förlängningen knep IKO bonuspoängen. Ola Svanberg blev hattrick-hjälte och matchhjälte vid samma moment när han klippte in 5–6.

Första perioden: 0–1 (9.37) Alexander Bergström (Fredric Jaensson, Patrik Rönnqvist), 1–1 (12.35) Marcus Söderkvist (Henrik Nordfeldt, Stefan Holmgren).

Andra perioden: 2–1 (1.13) Kalle Olsson (Jonas Leetma, Patrik Berglund) spel fem mot fyra, 2–2 (9.28) Ola Svanberg (Daniel Åhsberg, Eetu Qvist) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (0.26) Alexander Bergström (Fredric Jaensson, Nicklas Jadeland), 2–4 (5.37) Ola Svanberg (Andreas Lundin), 2–5 (7.59) Daniel Åhsberg (Jimmie Svensson, Eetu Qvist), 3–5 (13.11) Patrik Berglund (Kalle Olsson, Andreas Lindh), 4–5 (17.13) Patrik Juhlin (Stefan Hellkvist, Patrik Berglund) spel fem mot fyra, 5–5 (18.20) Stefan Holmgren (Patrik Berglund, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 5–6 (1.16) Ola Svanberg (Daniel Åhsberg, Andreas Valdix) spel fem mot fyra.

Skott: 38–29 (10–6, 15–6, 13–16, 0–1).

Utv, Västerås: 7x2. Oskarshamn: 8x2, 1x10.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 1713.