Gistedt lämnar Phoenix läger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-29

– så går det för svenskarna i NHL.

Joel Gistedt, tidigare Frölunda, har fått lämna Phoenix läger.

Enligt Phoenix Coyotes hemsida har ex-frölundaiten Joel Gistedt fått lämna klubbens träningsläger. Han har istället anslutit till AHL-klubben San Antonio Rampages träningsläger. Den svenske målvakten har tuff konkurrens i Phoenix, som har rutinerade NHL-målvakter som Ilja Bryzgalov och Mikael Tellqvist att tillgå, och får alltså inleda säsongen i farmarligan.

Henrik Zetterberg visade vägen för sitt Detroit Red Wings, som i natt besegrade Atlanta Thrashers med 4-0. Svensken gjorde ett mål och assisterade även på Mikael Samuelssons 2-0-mål. Niklas Kronwall och Johan Franzén noterades för varsin assist. Andreas Lilja, Mattias Ritola och Jonathan Ericsson spelade också för Red Wings, Niclas Hävelid och Tobias Enström spelade för Atlanta.

Loui Eriksson och Joel Lundqvist gjorde varsitt mål för Dallas Stars, men laget förlorade ändå mot Chicago Blackhawks med 4-3. Erikssons mål kom i numerärt underläge i sista perioden, och Lundqvist rundade av ett 45 sekunder långt anfall på bästa sätt i andra perioden. Fabian Brunnström spelade också för Stars och sköt ett skott på mål på de 13:32 han spelade.

Minnesota Wilds lagkapten Kim Johnsson spelade fram till 1-1-kvitteringen sent i tredje perioden mot Buffalo Sabres. Wild kunde sedan ta hem segern via straffar.

Vancouver Canucks vann över Anaheim Ducks med 5-4 efter straffar. Ducks Joakim Lindström inledde straffskyttet med ett mål, medan Daniel Sedin missade sin straff för Canucks. Det blev till slut Kyle Wellwood som avgjorde för Canucks. I matchen gjorde Daniel Sedin ett mål och en assist, medan brorsan Henrik fick med sig två assist. Lindström assisterade på Ducks första mål.

Carolina Hurricanes veteranback Niclas Wallin stod över segermatchen mot Philadelphia Flyers (1-0) med en lättare skada. Enligt lagets tränare Peter Laviolette är svensken förhoppningsvis tillbaka i träning om någon dag.