Skellefteå vann mot Färjestad igen

Uppdaterad 2018-03-26 | Publicerad 2018-03-23

Joakim Lindström och Skellefteå vann igen mot Färjestad. Arkivbild.

Joakim Lindström sänkte på nytt junioren Oskar Steen med en smäll mot huvudet i Löfbergs arena.

Och Skellefteå fortsätter att köra över Färjestad i kvartsfinalserien efter 4–1-segern mot Karlstadslaget.

Färjestad BK

I måndags vann Skellefteå det första mötet i Karlstad och i onsdags besegrade Västerbottengänget på nytt Färjestad med hela 5–0. På fredagskvällen tog alltså Skellefteå tredje raka vinsten i matchserien där det är först till fyra segrar som gäller. Skellefteå kan därmed avgöra kvartsfinalserien hemma på söndag.

"Skönt att få 1–0"

Efter en knapp kvart snappade Skellefteås Tim Söderlund upp pucken och gjorde första målet bakom målvakten Stefan Steen.

– Jag tog pucken från kanten. Sen fick jag mycket gata och det var bara att skjuta när jag såg luckan, sade Söderlund till C More i periodpausen.

– Det var skönt att få 1–0 där. Färjestad började ju hårt men sen kommer vi in i det mer och mer.

Lindström i fokus

Efter målet fick Färjestads Oskar Steen på nytt en tuff tackling mot huvudet – och det var Joakim Lindström som delade ut den. I första kvartsfinalen åkte Lindström på matchstraff efter en uppmärksammad crosschecking mot samme Steen. Men den här gången agerade inte domaren. Nu återstår det dock att se om Lindström hamnar i disciplinnämnden och blir avstängd.

Tre minuter in i andra perioden tryckte frie Sebastian Ohlsson in 2-0 med ett bestämt skott – i boxplay. Och kort därefter satte Jimmie Ericsson enkelt nästa puck bakom Färjestadsmålvakten Stefan Steen som då fick nog och bytte med Lars Haugen.

Efter drygt halva matchen satte Färjestadsforwarden Joakim Nygård 1–3-reduceringen från svår vinkel. Men knappt fem minuter senare ökade Bud Holloway på Skellefteås ledning till 4–1.

Tredje perioden förblev mållös. Men det blev fortsatt stökigt och känsloladdat då Färjestadshämnden också kom mot Joakim Lindström. Sebastian Erixon gick först på med en crosschecking i ryggen, och sedan kom ytterligare en smäll på Skellefteåstjärnan – och Färjestadsbacken fick en utvisning för det.