Missade passningen – lurade målvakten: ”Väldigt konstigt mål”

turmålare Dick Axelssons jublar efter sitt märkliga men viktiga 2–1 mot Luleå.

Här fortsätter Dick Axelsson den nya trenden i elitserien – lobbmål.

Med en totalt misslyckad passning överlistade han Gusten Thörnqvist.

– Det där lär man ju aldrig göra igen, ha ha.

I måndags lobbade Brynäs Daniel Hermansson in en puck från mittzon. I går upprepade Dick Axelsson konstmålet – med en totalt misslyckad passning.

– Jag såg någon som var fri där inne, men pucken studsade längst upp på klubbladet. Väldigt konstigt mål, säger Axelsson efter matchen.

Pucken seglade sakta över Gusten Thörnqvist i Luleå-målet.

Fortsätter succén

Luleås tränare Roger Kyrö var generös nog att inte kalla det turmål, men:

– Det var väl ingen intränad variant direkt ...

Målet kom i powerplay i den andra perioden och betydde 2–1 för Djurgården. I den tredje perioden gjorde Axelsson sitt andra mål i matchen (4–1) och femte för säsongen. Den unge forwardens succé fortsätter.

I går satt Detroit Red Wings talangscout Håkan Andersson på läktaren i Globen och Axelsson lär inte försämrat sina chanser till NHL-spel nästa säsong.

Luleå är fortfarande utan bortaseger i årets elitserie. Efter den första perioden pekade allt på att trenden skulle brytas. Laget dominerade den första perioden och hade en 1–0-ledning som borde varit större.

”Skitdåligt”, tyckte Hans Särkijärvi och försökte lyfta spelarna genom att vara pedagogisk och lugn.

Säcken förbannad

Det hjälpte inte mycket. I den andra periodpausen var lugnet borta.

– Jag var irriterad och förbannad, säger Särkijärvi, som fick se sitt Djurgården köra över Luleå, med 4–0 i den sista perioden.

Hans Särkijärvi visade sina två ansikten – och spelarna visade vilket som fungerade.

– Det hördes lite i omklädningsrummet. Det är klart att man blir mer koncentrerad när han skriker, säger tvåmålsskytten Dick Axelsson.

Tredje raka segern för Djurgården. Luleå är fortfarande utan poäng på bortaplan i årets elitserie.