Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-26

KARLSTAD. Senast de möttes släppte han fem mål på 25 minuter och blev utbytt.

På torsdagskvällen fick Juuso Riksman sin revansch.

– Det gick bra i kväll och det känns bra att vinna.

Förra måndagen debuterade Juuso Riksman för Färjestad borta mot Frölunda. Det blev allt annat än succé. Fem minuter in på andra perioden blev Riksman utbytt. Då hade han fått kröka rygg fem gånger och mardrömmen var total. Trots det såg finländaren fram emot returmötet med göteborgarna.

– Det kändes bra att gå in till matchen. Vi spelade bra mot HV och vet att vi är bra.

Det var en heltänd Riksman som gjorde en stormatch i målet när hans lag enkelt besegrade gästerna med 4-1, särskilt i den sista perioden när Frölunda tog över spelet och utsatte hemmalaget för en massiv anstormning.

– Ja, jag var laddad i kväll.

Kanske lite för laddad. Med tio minuter kvar ilsknade han till rejält. Det slutade med att Riksman blev utvisad efter att ha klappat till Karl Fabricius, men det var det värt enligt honom själv.

– Ja, det var det. Slår någon mig slår jag tillbaka, sån har jag alltid varit.