Dubbla hattrickskyttar i Västerås

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-27

Fleury en succevärvning

Västerås - Bofors 6-2

I seriepremiären vann Västerås med hela 5-0 mot Bofors, och när lagen drabbade samman igen i ABB Arena så blev det en ny storseger för hemmalaget. Och man hade dubbla hattrickskyttar.

Både Tobias Forsberg och Damien Fleury noterade hattrick och var således stora förgrundsfigurer i hemmasegern. "Foppa" närmast nog fördubblade sin målskörd och gick upp på sju gjorda mål, medan Fleury nu är uppe på 17 fullträffar vilket är bäst i serien.

Västerås vann till slut med 6-2 och hade således fin effektivitet på sina 24 skott.

Matchen var viktig ur tabellsynpunkt där Västerås nu ökade gapet ner till jagande Bofors till sex poäng, och västmanlänningarna befäste därmed sin playoffplats.

Rögle - Borås 3-2 (övertid)

Under den andra halvan av hösten var Rögle seriens formstarkaste lag, men precis innan jul blev det tre raka förluster - en trend som man sedermera kunde bryta hemma mot Borås efter juluppehållet.

Rögle tog ledningen med 2-1 i mittperioden efter ett box play-mål av Mads Bödker, men Borås utjämnade innan matchen var över genom Alexander Bergström.

Matchen gick till övertid där Borås fick chansen i spel fyra mot tre, men Rögle med målvakten Jonas Fransson i spetsen höll undan, och till slut kunde lagkaptenen Andrée Brendheden sprätta in segermålet fram till 3-2 för hemmalaget.

Rögle är därmed, efter tre raka nederlag, tillbaka i vinnarspåret igen.

Borås hade innan uppehållet två raka vinster.

Sundsvall - Almtuna 5-6 (straffar)

Det var en målmässigt underlig match som utspelades mellan Sundsvall och Almtuna på Gärdehov.

Sundsvall ledde med 3-1 efter första perioden, Almtuna ledde med 5-3 en bit in den sista perioden men när slutsignalen ljöd så var ställningen 5-5.

Joakim Mattsson sköt Sundsvalls två sista mål, det sista inprickat med drygt tre minuter kvar att spela.

På straffar avgjorde sedan veteranbacken Magnus Eriksson för Almtuna och Uppsalalaget plockade därmed värdefulla poäng i playoffstriden. Almtuna har dessutom inte förlorat mot Sundsvall sedan 2006 - en svit som nu alltså förlängdes.