Dagens namn: Ellen, Lena

Säker seger för Leksand – Tom Lawson stabil

Troja/Ljungby–Leksand 2–5

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-31

Leksand tog en säker trepoängare borta mot Troja/Ljungby och revanscherade sig efter förlusten i Ejendals Arena i onsdags.

Tony Virta gjorde ett mål och en assist.

JussI Pesonens som debuterade senast och gjorde fyra poäng låg bakom ett av målen den här kvällen.

Tom Lawson fick chansen igen mellan stolparna och hade en högre räddningsprocent än senast. Den här gången stannade den på 93,1 och det ska bli spännande att se hur bra han kan bli.

Fortfarande känns givetvis Joacim Eriksson som en given nummer ett inför kvalserien.

Leksand gick upp till en tvåmålsledning i första perioden men hemmalaget kom in i matchen efter ett mål i box play.

I mittperioden punkterade dock dalkarlarna mötet.

5–1 slog Thomas Rhodin in i spel fem mot fyra efter 18.27.

Troja har två poäng upp till säker mark men har också en match mindre spelad.

Leksand leder serien fyra poäng före AIK.

Örebro–Malmö 3–4 efter förlängning

Malmö hade återigen en hel del problem med Örebro.

För bara några dagar sedan vann skåningarna på hemmais med 4–3 efter straffläggning.

Ikväll upprepade sig siffrorna.

Den här gången avgjordes matchen efter förlängning.

Robin Weihager dribblade bort Örebros målvakt Lubos Pisar och la in segerpucken i nät.

Hemmalaget gjorde annars en kanonmatch och kunde lika gärna fått full pott.

Calle Bergström kvitterade på straff i första perioden och i inledningen av andra gav Conny Strömberg Örebro ledningen.

Sedan var det Malmös tur att vända på siffrorna men nio minuter före slutet kvitterade Gustav Gräsberg i spel fem mot fyra och tog matchen till förlängning.

Två poäng på två matcher mot Malmö kunde som sagt ha varit fler – men givetvis är det ett mycket starkt facit.

Malmö är fyra och har tre poäng upp till kvalstrecket – men laget har också en match mer spelad.

AIK–Björklöven 4–1

AIK stärker sin andraplats efter seger mot Björklöven på Hovet.

Christian Sandberg inledde målskyttet i första perioden och resultatet stod sig så sent som till tredje perioden.

Björklövens målvakt Patrick Galbraith var lysande så långt liksom kollegan i AIK-målet Christopher Heino-Lindberg som var en av matchvinnarna.

Patrik Bergström utökade siffrorna när perioden bara var minuten gammal och när Daniel Bång slog in 3–0 sju minuter senare hade Solnalaget gjort samtliga sina mål i spel fem mot fyra – och matchen var samtidigt punkterad.

Magnus Isaksson tröstmålade för Björklöven.

AIK har fortfarande fyra poäng upp till serieledarna Leksand men till fjärdeplatsen är det hela nio poäng.

Björklöven är i en helt annan situation och har tre poäng ner till kvalstrecket.

Sundsvall–Almtuna 2–6

Almtuna tog en säker trepoängare på bortais mot Sundsvall.

Uppsalalaget spelade mycket stabilt och avancerar i tabellen.

– Almtuna är ett bra lag som passar oss illa. De ligger på hårt men är samtidigt väldigt täta bakåt. Och sedan har de tre backar som är väldigt bra, säger Sundsvalls tränare Pär Djoos till unt.se.

Sundsvall kvitterade till 1–1 i början av andra men gästerna var det bättre laget och drog sedan ifrån rejält.

Plötsligt stod det 1–4 på tavlan.

Och de tre snabba målen kom inom loppet av en minut och 14 sekunder.

Trots en reducering efter 13.42 i tredje hade Almtuna ett fast grepp om matchen och kunde till slut vinna med 6–2.

– Vi gjorde en bra match med mycket energi i laget. Vi skapade många chanser trots att jag tycker att Sundsvall är ett svårspelat lag, säger Almtunatränaren Jonas Rönnqvist till unt.se.

I och med segern är Almtuna femma och har bara fyra poäng upp till tredje och sista kvalserieplatsen.

Sundsvall krigar i botten av tabellen och har bara två poäng till kval – dessutom har man en match mer spelad.

Västerås–Borås 3–2

Borås tappade viktiga poäng i kampen om en play off-plats.

Laget har en match mer spelad och det är åtta poäng upp till Bofors som ligger på den sjunde och sista kvalplatsen.

– Vi spelade inte alls bra bortaspel. Vi drog på oss utvisningar, som Västerås var ruskigt effektiva på i dag, säger Boråstränaren Jens Gustavsson till vlt.se.

Västerås rivstartade mötet och utnyttjade sitt fem mot fyra-spel på allra bästa sätt.

Henrik Nordfeldt klippte in 1–0 efter 4.13 och drygt två minuter senare låg Nordfeldt bakom Per Helmersson utökning.

Borås gjorde en starkare andraperiod och reducerade efter halva matchen var spelad.

Västerås hade dock marginalerna med sig och slog återigen till i numerärt överläge:

Den här gången var det Sebastian Meijer som tryckte in pucken i nät bara 51 sekunder före pausvilan.

Närmare än 3–2 kom sedan inte Borås trots ett antal chanser, men Västerås målvakt Daniel Sperrle var bra mellan stolparna.

Västerås ligger i ingenmansland och har tio poäng ner till kvalplats och 16 poäng till play off.