Dagens namn: Mikael, Mikaela

Timrå straffade serieledarna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-23

Det krävdes straffavgörande för att få serieledande Luleå på fall. Efter tre raka segrar nådde Luleå bara fram till 1–1 efter tre perioder och förlängning i Timrå.

Timråmålvakten Magnus Åkerlund räddade Luleås straffar. Martin Röymark och Timo Pärssinen fixade bonuspoängen med två fullträffar.

– Det var två mycket fina straffar. De satt där de skulle, konstaterade Timråtränaren Perra Johnsson nöjt samtidigt som han gjorde tummen upp för målvaktshjälten Magnus Åkerlund.

Luleås straffar av Sebastian Enterfeldt och Jan Sandström blev ett lätt byte för Åkerlund.

– Vi har tränat straffar som alla andra. Det är ju viktiga poäng att hämta, konstaterade Luleåtränaren Jonas Rönnqvist.

Det var ingen tvekan om vem som skulle få lägga Timrås första straff.

– Jag vann ju strafftävlingen på senaste träningen. Jag kände mig lite osäker eftersom pucken hoppade på isen som var rätt moddig efter 25 minuters spel utan spolning. Men jag gjorde rätt val till slut, säger det 23-åriga nyförvärvet Martin Röymark efter sin fullträff.

– Vi gjorde ingen toppmatch i kväll, men jag tycker att vi var värda bonuspoängen.

Det var uppskruvade förväntningar inför mötet mellan de två formstarka Norrlandslagen. Matchen tände dock aldrig till utan gick på halvfart och 1–1 efter full tid och förlängning säger det mesta om underhållningsvärdet.

– Det var ingen höjdarmatch precis, erkände Luleåtränaren, men han kände sig rätt nöjd med lagets försvarsinsats.

– Det här var en kväll där laginsatsen känns ganska gedigen. Ingen spelare sticker ut – och ingen föll ur ramen. Det enda som grämer mig var att vi inte kunde avgöra i power-play i förlängningen, sade Jonas Rönnqvist.

Matchen var rätt händelsefattig. De båda lagen hade bara presterat några halvchanser innan ett snabbt pass från Björn Svensson öppnade upp Luleåförsvaret. Gabriel Karlsson tog väl till vara på matchens första klara målchans, sju minuter in i andra perioden, då han pricksköt 1–0 på ett direktskott utom räckhåll för Anders Nilsson i Luleåmålet.

Inget av lagen förmådde att koppla grepp om matchen och när Pär Arlbrandt kvitterade till 1–1 i power-play 30 sekunder in i tredje perioden så kändes det helt rättvist.