Här skräller de inför 77 803 personer

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-07

Svenske domaren gav folkmassan det glädjande beskedet

Tyskland chockade USA med att ta ledningen inför den enorma publiken i VM:s öppningsmatch.

Amerikanerna kvitterade. Men matchen togs till sudden death.

Där Tyskland avgjorde, efter videogranskning.

Över 77 000 personer satt på helspänn. Helt tysta.

Repriserbilderna började rulla.

Felix Schütz styrde in 2–1-målet 21 sekunder in på förlängningen.

Frågan var bara om han sparkade in den.

Videogranskning

Situationen videogranskades och den svenske domaren Christer Lärking väntade in domen.

Han pekade på mittpunkten, målet var godkänt.

Tyskland inledde därmed VM med det som förmodligen blir mästerskapets största skräll.

Det var Tyskland som inledde matchen bäst inför den rekordstora publiken på Veltins Arena i Gelsenkirchen.

Michael Wolf gjorde 1–0 i den andra perioden och resultatet höll sig halvvägs in i den tredje perioden då Ryan Carter kvitterade.

Bedrövlig is

Och sedan var det alltså Schütz som blev hjälte.

På en is som fick hård kritik från Viasats expert Andreas Johansson.

– Isen är bedrövlig. Det är mycket stora hål över hela banan och om inte matchen var så upphaussad hade man brutit det här. Det blir dålig kvalitet på passningarna eftersom isen är jättejättedålig, sade han.

Men tyskarna hade som sagt ingen anledning att klaga.