Bara tur att ingen skadade sig ordentligt

115 utvisningsminuter, tre matchstraff och ett par riktigt farliga tacklingar.

Kvalseriederbyt mellan Hammarby och AIK slutade med skandalscener.

- Stundtals var det mer slakt än hockey, säger Stefan "Myran" Gustavson.

I slutminuterna var det fler spelare i utvisningsbåset än det var på isen. Inget av lagen, inte ens Hammarby som jagade kvittering, verkade vara intresserat av att spela hockey.

- I den här matchen var det bara tur att ingen skadade sig ordentligt, säger Stefan "Myran" Gustavson, 37.

Själv fick veteranen matchstraff i slutminuterna tillsammans med Hammarbys Johnny Oduya efter ett verbalt slagsmål när de båda satt i utvisningsbåset.

- Äh, jag vet inte riktigt varför. Han blev förbannad på mig och så åkte vi ut båda två. Jag sa inte ens något till honom, säger AIK:aren.

Otäcka tacklingar

Munhuggandet mellan Oduya och Gustavson var långt ifrån det värsta som hände under matchen. I andra perioden skickade Hammarbys Jimmie Kraft in Yared Hagos i sargen med huvudet före. Resultatet blev matchstraff samt fem minuters utvisning. Som tur var skadade sig inte AIK:aren utan kunde fortsätta spela.

Tumultet i slutet ledde till att Hammarbys försök till kvittering blev uddlösa och AIK kunde säkra segern.

Hammarby var annars det lag som inledde bäst och tog tidigt ledningen genom just Johnny Oduya.

Men därefter spikade AIK:s målvakt Joakim Persson igen. Kvitteringen dröjde inte länge och när Ola Möllerstedt sköt 2-1 till AIK i spel fyra mot fem kändes det som att luften gick ur Hammarby.

I och med segern i derbyt är det klart att Ladbrokes betalar de pengar - cirka 250 000 - som Linköping kräver för att "Myran" ska få spela mot sin gamla klubb.

- Nu har vi två hemmamatcher i rad och vi är i allra högsta grad med i kampen om elitserieplatserna, säger Stefan Gustavson.