Publicerad 2011-11-14

Vinster för Rögle, Örebro, Tingsryd och Bofors

Rögles matchvinnare Eric Himelfarb.

Mora - Rögle 2-5

Dan Tangnes första match som huvudtränare för Rögle blev en succé. Skåningarna kunde nämligen vinna med 5-2 borta mot Mora, trots stort manfall på grund av skador.

Stor matchvinnare blev kanadensaren Eric Himelfarb som vackert förvaltade två frilägen. Först gjorde han 3-2 i numerärt underläge i slutet av den andra perioden (bara 24 sekunder kvar) och sedan gjorde han 4-2 dryga minuten in i sista perioden.

5-2 kom i tom bur och signerades Nils Bergström.

Rögle är just nu inne i en varannanmatchstrend där man de sju senaste matcherna vunnit och förlorat varannan match.

Örebro - Sundsvall 5-3

Seriejumbon Sundsvall fick en drömstart mot serieettan Örebro på bortaplan och spelade till sig en 2-0-ledning i den första perioden.

Örebro stressades dock inte av det, arbetade sig in i matchen och till slut hade laget vänt och vunnit med 5-3 - mycket tack vare sin förstakedja.

I senaste hemmamatchen (7-3-vinsten mot Bofors) kombinerade Conny Strömberg, Henrik Löwdahl och Johan Wiklander in totalt fyra mål och tolv poäng. Nu svarade Conny Strömberg för tre assist, Henrik Löwdahl för ett mål och tre assist och Johan Wiklander för två mål och en assist - totalt tio poäng.

Örebro bärgade därmed elfte raka trepoängaren och befäste återigen serieledningen.

Tingsryd - Södertälje 2-1

Efter två raka nederlag lyckades Tingsryd bli ett vinnande lag igen, och man blev det tack vare sin internationella spetskompetens.

Södertäljes Julian Jacobsen hann göra 1-0 innan Tingsryd svarade. Först kvitterade poängkungen Dustin Johner till 1-1 och sedan skickade Richard Mueller in 2-1 med drygt fyra minuter kvar att spela av matchen, och fler mål blev det inte.

Södertälje hade innan matchen två raka bortavinster, men fick nu se den trenden brytas.

Borås - Bofors 0-3

Bofors fortsätter att ånga på i serien och tog åttonde segern på nio matcher efter att ha besegrat Borås med 3-0 på bortaplan.

Utväxlingen på värmlänningarnas nyförvärv har varit extraordinärt bra, och en av spelarna som imponerat är miniliraren Marcus “Lillis” Nilsson. Den spelskicklige 20-åringen visade återigen prov på sina playmakeregenskaper mot Borås, då han låg bakom både Daniel Wessners 1-0 och Calle Berglunds 2-0.

Nilsson har nu svarat för 18 poäng (2+16) på 20 spelade matcher.

Ett annat succényförvärv är givetvis keepern Daniel Bellissimo. Den italienske landslagsmålvakten motade samtliga 24 Boråsskott och höll säsongens andra nolla.