Publicerad 2012-01-27

Segrar för Rögle, Oskarshamn, Troja, Tingsryd och Almtuna

De nya tröjorna hjälpte inte Daniel Wessner och BIK Karlskoga. De åkte på storstryk hemma mot Rögle.

BIK Karlskoga – Rögle 1-6

Nu har Bofors fullt ut bytt namn till BIK Karlskoga och i första matchen med de nya tröjorna och den nya logotypen så bjöd man på gratis entré i Nobelhallen när Rögle kom på besök.

Men den uppfräschade kostymen hjälpte inte värmlänningarna som förlorade och säsongens succélag har nu bara tagit två poäng på sex matcher och den tidigare så givna kvalserieplatsen börjar bli hotad.

Rögle, som kom till spel med fem raka 4-3-förluster i bagaget, fick in både 2-1 och 3-1 i den första perioden, och när Christopher Liljewall sedan skickade in 4-1 i mitten av den andra perioden så skaffade sig skåningarna ett övertag som man sedan inte släppte.

BIK Karlskoga har bara gjort fem spelmål på de sex senaste matcherna.

Oskarshamn – Örebro 4-2

Oskarshamn tog tre viktiga poäng i playoffstriden efter att ha besegrat serieledarna Örebro med 4-2.

Segern säkrades via tre mål inom loppet av en dryg minut i den andra perioden. Sam Lofquist kvitterade till 2-2 och sedan gjorde Juha Uotila 3-2 och Joakim Hagelin 4-2 inom loppet av åtta (!) sekunder.

Linus Fernström i Oskarshamns kasse motade 23 av 25 skott och laget plockade poäng för femte gången på de sju senaste matcherna.

Örebro förlorade tredje raka bortamatchen.

Södertälje – Troja/Ljungby 0-2

Efter fem raka segrar tog vinstsviten slut för Södertälje på hemmaplan mot formstarka Troja/Ljungby som i och med 2-0-segern inkasserade fjärde raka vinsten.

Nyvärvade Henrik Björklund sköt det matchvinnande 1-0-målet mitt i den andra perioden och han satte därmed sin första balja för klubben i sin sjätte match. Calle Gustafsson fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

Trevor Koenig i Trojas kasse motade 32 skott och kanadensaren noterade därmed sin första nolla för säsongen.

Tingsryd – Borås 4-2

Efter en tung period för Tingsryds förstakedja har toppenheten de två senaste veckorna börjat varva upp poängmässigt igen, och det var också topptrion som låg bakom 4-2-segern mot seriejumbon Borås.

Trion Dustin Johner, Mark Santorelli och Thomas Larsson regisserade tre av målen. Johner satte 2-0 och 4-2 medan Santorelli satte det matchvinnande 3-1-målet. Totalt samlade trion ihop sju poäng och på de fyra senaste matcherna har kedjan levererat 18 poäng.

Tingsryd hade innan segern två raka nederlag.

Almtuna – Sundsvall 5-0

Almtuna tog ett stort steg mot ett nytt allsvenskt kontrakt efter att ha besegrat Sundsvall med 5-0. Därmed skiljer nu hela åtta poäng mellan lagen som åtskiljs av det negativa kvalstrecket i tabellen.

Sundsvall var det bättre laget i två perioder, men Almtuna ledde ändå med 1-0, och i den sista perioden drog Uppsalalaget ifrån. Omgående i sista akten så sköt Mattias Guter 2-0 och minuten senare kom 3-0 av Joachim Gellerstedt. I slutminuterna trillade ytterligare två puckar in.

Alexander Hamberg i hemmakassen motade totalt 29 skott och höll därmed sin första nolla för säsongen.