Tre Kronor har kritiserats för sitt dåliga spel i powerplay.

Då satte Nicklas Danielsson två mål mot Kanada.

I powerplay.

– Det är skönt att det lossnar i dag, säger Danielsson.

Bara Vitryssland och Österrike har varit sämre än Sverige i numerärt underläge. Tre Kronor hade bara gjort ett mål i fem mot fyra och ett mål i fem mot tre inför kvartsfinalen mot Kanada. Men när Sverige behövde det som mest fungerade powerplay-spelet.

Kanada tog ledningen i början av den andra perioden. Men i den tredje kom Sveriges kvittering efter att Henrik Sedin spelat fram Nicklas Danielsson som gått på skott från backposition.

Kanada kvitterade

Fem minuter senare kom nästa powerplay-mål. Och det var Danielsson som gjorde det igen. Sedinarna samspelade och pucken nådde Danielsson som kunde sätta 2-1 från nästan samma sätt som kvitteringsmålet.

– Vi har haft problem i powerplay och man har varit frustrerad. Det är skönt att det lossnar i dag. Det är fina passningar av bröderna och bra skymning av Loui. Har vi inget folk där framme blir det inga mål. Det är ruskigt bra gjort, säger Danielsson.

Kanda kvitterade dock mindre än minuten senare efter slarv i det svenska försvaret.

Men Tre Kronor vann matchen efter ett straffdrama. Semifinalen mot Finland spelas på lördag klockan 15.00.