Södertälje fick fira igen.

Södertälje tog sin åttonde raka seger när Tingsryd besegrades på bortaplan.

Det betyder att laget, som inledde säsongen mycket svagt, nu är uppe på kvalserieplats.

Södertälje fick en mörk start på säsongen och tog bara två segrar på de åtta första matcherna.

Men laget har vänt trenden och ikväll kom åttonde raka segern då man vann borta mot Tingsryd med 3-2.

I första perioden vände man 0-1 till 3-1 på lite mer än tre minuter efter mål av Jonas Engström, Johan Andersson och Gustav Björklund.

I andra perioden gav Mark Santorelli hemmalaget hopp, men trots en bra skottstatistik (34-21 till Tingsryds fördel) fick man inte hål på Södertälje – som nu kliver upp på tredje plats.

I Gränbyhallen stod gästande Troja/Ljungby för en överkörning av Almtuna då man vann med 5-1.

Efter tre raka mål av bortalaget dröjde det till slutet av tredje perioden innan Almtuna, i powerplay, fick hål på på Troja/Ljungby.

Då svarade gästerna med att göra två mål till.

Joel Johansson låg bakom två och gjorde själv ett mål i överkörningen.

Troja/Ljungby kliver efter segern upp på sjunde plats i hockeyallsvenskan.

I Oskarshamn stod målvakten Patrick Galbraith för en stabil insats för hemmalaget och motade 25 av 26 skott när Karlskrona besegrades med 3-1.

Vinsten innebär tre välbehövliga poäng för Oskarshamn som fortsätter att jaga en kvalplats till kvalserien, för Karlskrona innebär den att de fortsatt är fast förankrade i tabellbotten – tolv poäng bakom Asplöven på säker mark.