Örebro visar stark bortaform

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-16

Tog fjärde raka segern

Grovarbetaren Johan Adolfsson har ingen stor offensiv roll i Örebro.

Men borta mot Sundsvall slog han till ordentligt och låg bakom tre av målen i 4-2-segern.

Johan Adolfsson är född i Örebro och har klubben som moderklubb, men har också gjort två säsonger i AIK.

När Örebro så gick upp i allsvenskan igen återvände 24-åringen till staden och klubben, och mot Sundsvall låg han bakom serietvåans säkra 4-2-seger och är därmed på väg mot sin poängbästa säsong i allsvenskan.

Adolfsson spelade fram till såväl Martin Filanders 1-0 som Pär Edbloms 2-0 i den första perioden, och tryckte själv in 4-0-målet i power play i den andra perioden.

Det var Adolfssons sjunde mål för säsongen och med 17 poäng under säsongen är han bara en pinne från sin toppnotering på 18 poäng från första året i AIK.

Örebro visar just nu upp en bra bortaform och plockade fjärde raka bortasegern.