Omark tvåmålsskytt när Moskva vände och vann

1–2 efter andra perioden, 4–2 efter full tid.

Dynamo Moskva vände och vann mot Gagarin Cup-mästarna Ak Bars Kazan.

Bakom vinsten låg återigen svensktrion Johan Harju, Linus Omark och Mattias Weinhandl.

Linus Omark och Johan Harju i Dynamo Moskva.

I fredags omvandlade Dynamo Moskva ett 0-2-underläge till 3-2 mot HK MVD efter mål av Johan Harju och Linus Omark, och ett straffavgörande signerat Mattias Weinhandl.

Mot Ak Bars Kazan var händelseförloppet liknande.

Efter 1.13 av den tredje perioden brände Johan Harju ett kanonläge, men snappade själv upp returen och spelade fram Linus Omark till 2-2-målet. Knappt fyra minuter senare serverades Omark nästa mål. Den här gången av Jiri Hudler.

Weinhandl fastställde

Mattias Weinhandl, som även hade en assist till Omarks första mål, fastställde sedan slutresultatet till 4-2 med sin första fullträff på tolv matcher.

Målet var nummer 14 för Weinhandl den här säsongen. Linus Omark skuggar strax bakom i den interna skytteligan med 13 mål.

– Redan i den förra matchen spelade de (Omark och Harju) väldigt bra. Jag tror att de anpassat sig till vårat spel nu och kommer i fortsättningen att prestera bättre och bättre för varje match, säger Dynamos tränare Andrej Chomutov till klubbens officiella hemsida.

Två poäng av Persson

Niklas Persson har hittat poängformen. När Neftechimik Nizjnekamsk föll mot Dinamo Riga med 3-6 noterades han för ett mål och en assist. På de senaste fyra matcherna har Persson gjort hela nio poäng.

Tidigare under måndagen blev Persson – liksom trion från Dynamo Moskva – uttagen till Channel One Cup som spelas senare i december.

Med i Bengt-Åke Gustafssons trupp finns även debuterande Joakim Lindström, Torpedo Nizjnij Novgorod, och Daniel Tjärnqvist, Lokomotiv Jaroslavl.