Pucken i mål på sista sekunden - men dömdes bort

Sekundkaoset förvirrade matchen mellan Malmö och Troja

Matchen mellan Malmö och Troja/Ljungby fick ett väldigt förvirrat slut.

Problem med matchklockan ställde till det för domarna.

Malmö gjorde 3–2 i matchens sista sekund. Men det bedömdes vara för sent.

Det stod 2–2 i matchen mellan Malmö och Troja när fem sekunder återstod av den tredje perioden.

Det blev tekning i Trojas zon som fick göras om. Då hade matchklockan tickat tre sekunder.

Sekunder som skulle dras tillbaka. Det gick inte rent tekniskt så de ansvariga för matchklockan fick hålla klockan i tre sekunder.

För sent mål

När klockan slår 20.00 gör Malmö mål genom Carl Söderberg. Men domare Mikael Nord dömde bort det efter att ha pratat med sina linjedomare. Pucken passerade mållinjen hundradelarna för sent.

Matchen togs då till förlängning. En förlängning som blev mållös och matchen fick avgöras med straffar.

Malmö kunde till slut ta hem segern i alla fall när samtliga straffar sattes. Kim Staal satte den sista avgörande straffen.

Söderberg blev matchens lirare

Innan det dramatiska avgörandet hade det dröjt till den andra perioden innan publiken i Sunnerbohov fick se mål.

Då var det hemmalaget som tog ledningen genom Mattias Åkesson. Men 1–1 och 1–2 hann komma innan periodens slut genom först Nichlas Hardt och sedan matchens lirare Carl Söderberg.

Trojas kvittering kom elva minuter innan matchens slut då Åkesson återigen fick in pucken.

Och sedan vet vi hur matchen avslutades.