Svenskkollen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-03

När Detroit Red Wings äntligen bröt sin fem matcher långa förlustsvit var det utan Tomas Holmström och Henrik Zetterberg, som missade sin andra respektive tredje match på grund av skada.

NHL

St Louis Blues besegrades på hemmaplan med 4-3 efter straffar, och matchen innehöll tre svenskpoäng.

I den andra perioden gjorde Blues rookie Patrik Berglund sitt 16:e mål för säsongen med ett distinkt direktskott från den högra tekningscirkeln.

För Detroit noterades backarna Niklas Kronwall och Nicklas Lidström för varsin assist. De två fick också väldigt mycket speltid – Kronwall över 27 minuter och Lidström över 33 minuter.

Dessutom utmärkte sig Andreas Lilja genom att dra på sig ett matchstraff för en tuff tackling på David Backes i den tredje perioden.

Alexander Steen spelade för Blues och sköt fyra skott på mål. Mikael Samuelsson och Johan Franzén var övriga svenskar i Red Wings.

Daniel Tjärnqvist var ensam svensk på isen när Colorado Avalanche lyckades vinna över Calgary Flames med 4-3 på hemmaplan.

Tjärnqvist spelade 12:28 och täckte två skott.

Segern var Colorados andra på de senaste nio omgångarna. Laget har fyra poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Western Conference. Calgary ligger trea i samma tabell.

Matchen mellan Buffalo Sabres och Anaheim Ducks (2-3) var svensklös. Sabres back Henrik Tallinder är axelskadad och Ducks center Samuel Påhlsson förkyld.