Berglund hjälte mot Kings

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-25

Rookien gjorde båda målen i 2–0-segern.

St. Louis Patrik Berglund gratuleras av överlyckliga lagkamrater efter ett av sina två mål mot Los Angeles.

Se där, Patrik Berglund vaknade till liv igen.

Efter bara två assist de senaste tio matcherna från Blues rookiesvensk slog han i nattens möte med Los Angeles till med två mål.

Blues vann matchen med 2-0 och såg därmed till att slutspelsdramatiken tätnade ytterligare i Western Conference.

NHL

För första gången i sin korta NHL-karriär gjorde Berglund till med två mål i samma match. I tredje perioden mot Los Angeles Kings överlistade han hete målvakten Jonathan Quick dubbelt upp:

Efter 7:56 styrde han in ett skott från David Perron.

Drygt fyra minuter senare höll han sig framme och petade in en retur efter TJ Oshies skott.

Nattens fullträffar var Berglunds första på tio matcher.

– Ja, det har gått en lång tid, så det var riktigt skönt, säger han till AP.

Berglund utsågs till matchens andre stjärna efter målvakten Chris Mason, som i sin 24:e raka start räddade 22 skott och höll nollan för femte gången för säsongen.

– Vi kunde ha spelat mycket bättre i de två första perioderna, men vi lyckades ändå göra mål till slut – och Mason var otrolig, summerar Berglund matchen.

De två målen förde Berglund på till tredjeplats i nykomlingarnas egna poängliga i NHL. På 67 matcher har den förre Västerås-spelaren gjort 42 poäng (19+23).