Dagens namn: Ellen, Lena

Nytt fiasko av Malmö

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-28

Nu är botten nådd, Malmö.

Skåningarna gick mot en säker seger i bortamötet med Mariestad men i tredje perioden tappade laget en 2–0-ledning när jumbon slog till med fyra raka mål.

Malmö är tia och det ser riktigt mörkt ut i jakten om en play off-plats.

Malmö deppar.

Malmö kollapsade totalt i Mariestad och har nu nio poäng upp till en play off-plats. Dessutom måste laget passera Bofors, Troja/Ljungby och Björklöven i tabellen.

Miljonbygget ser sannerligen ut att sluta med ett praktfiasko.

I bortamötet mot nykomlingen och jumbon Mariestad såg Malmö länge ut att gå mot en säker trepoängare.

Mathias Johansson gav skåningarna ledningen i den första perioden. Och det var rättvist bortsett från att Mariestad spelade den bästa hockeyn första fem minuterna och vaskade fram ett par heta chanser.

I andra slarvade hemmalaget och Malmö snappade upp pucken och helt friställda med målvakten Pär Åkerström kunde Robin Alvarez skicka in 0–2 och Malmö hade ett stadigt grepp om trepoängaren.

Sedan hände något.

Nattsvart

Anders Danielsson reducerade i spel fem mot fyra efter 6.39.

Christer Andersson prickade in kvitteringen efter 11.52 och knappt fem minuter senare var vändningen ett faktum när Fredrik Johnsson gav hemmalaget ledningen.

Malmö hade slutat spela och i tombur avgjorde Markus Persson mötet.

Detta försvårar givetvis Malmös chanser ytterligare att nå en play off-plats.

Det ser nattsvart ut, och frågan är om ett par nyförvärv ens kan rätta till den stora sprickan i Malmös spel.