Matchfakta 22/1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-22

Frölunda–Djurgården 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (11.48) David Schneider (Jacob Josefson, Tim Eriksson), 1–1 (17.33) Magnus Kahnberg (Lars Eller, Tuukka Mäntylä) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (8.22) Fredrik Bremberg.

Skott: 37–14 (16–7, 9–6, 12–1).

Utv, Frölunda: 2x2. Djurgården: 5x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 10 850.

Analys: Som så många gånger för hamnade Frölunda i målmässigt underläge, trots grepp om spelet, och tvingades jaga ikapp. I numerärt överläge kunde Frölunda kvittera Djurgårdens 1–0–ledning i första perioden. Frölunda dominerade totalt i inledningen av den andra perioden. Ändå var det Djurgården som på nytt kunde ta ledningen på straff efter 8.22. Före det hade Djurgården inte ett enda skott på mål. Spelbilden i den sista perioden blev lik den i den andra. Djurgården var mest intresserade av att försvara sin ledning. Attackerna mot Frölundas mål var få. (TT)

Södertälje–Rögle 3–3 (2–1, 1–0, 0–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (2.42) Per Hallin (Jörgen Bemström, Stefan Bemström) spel fem mot fyra, 2–0 (3.50) Martin Cibak (Tomas Kollar, Linus Videll), 2–1 (14.57) Mattias Sjögren (Sebastian Karlsson, Daniel Sondell) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 3–1 (16.22) Martin Cibak (Linus Klasen, Topi Jaakola) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (5.14) Andrée Persson (Martin Strbak, Daniel Sondell), 3–3 (19.15) Mathias Tjärnqvist (Kenny Jönsson, Mattias Sjögren).

Skott: 39–28 (13–7, 17–10, 6–9, 3–2).

Utv, Södertälje: 3x2, 1x5, 1 matchstraff. Rögle: 6x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 6 130.

Analys: Södertäljes sponsorer bjöd på fri entré och gensvaret blev stort – fullsatt och publikrekord. Hemmafansen vädrade seger, men fick gå hem besvikna efter att SSK för fjärde matchen i rad tappat ledningen. SSK gjorde två starka perioder, men i ledning 3–1 tänkte man bara defensivt – och blev straffade. Rögle reducerade efter fem minuter, och fick sedan utdelning på sin hårda press mot Södertäljemålet. Med bara 45 sekunder kvar kvitterade Mathias Tjärnqvist. SSK var närmast i förlängningen, men det blev bara en pinne. Laget har inte tagit tre poäng på nio försök – kvalserien är nära. (TT)

Timrå–Brynäs 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (18.28) Jonathan Granström (Andreas Dackell, Peter Nolander).

Andra perioden: 1–1 (3.46) Sebastian Erixon, 2–1 (11.32) Pär Styf (Anton Axelsson, Oscar Sundh) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (0.54) Mika Pyörälä (Timo Pärssinen, Magnus Pääjärvi–Svensson), 4–1 (8.08) Mikko Lehtonen (Sebastian Erixon, Björn Svensson) spel fem mot fyra.

Skott: 38–12 (15–4, 12–4, 11–4).

Utv, Timrå: 7x2, 1x5, 1 matchstraff. Brynäs: 8x2, 1x5, 1x10.

Domare: Niklas Persson, Vallda.

Publik: 5 802.

Analys: Timrå har hittat ett vinnande spel. Hemmalaget malde ner Brynäs med ett fartfyllt offensivt spel där det långa stunder såg ut som de hade ett permanent power–play. Matchens stora profil var Brynäsmålvakten Jacob Markström som svarade för massvis av högklassiga räddningar och såg till att det inte blev ett målras för gästerna. Segern innebar att Timrå drygade ur försprånget till Modo nedanför slutspelsstrecket med ytterligare tre poäng – och med det spel Timrå visade upp den här kvällen blir man att räkna med när slutspelet drar igång i början av mars. (TT)

Skellefteå–Modo 5–0 (1–0, 3–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (4.57) Niko Dimitrakos (Brad Moran, Tim Erixon).

Andra perioden: 2–0 (3.39) Mikael Renberg (Erik Forssell, Anders Söderberg), 3–0 (12.03) Kent McDonell (Brad Moran, Anders Söderberg) spel fem mot tre, 4–0 (14.26) Christian Söderström (Kimmo Koskenkorva, Gabriel Karlsson).

Tredje perioden: 5–0 (2.16) Christian Söderström (Gabriel Karlsson, David Rundblad).

Skott: 35–29 (14–10, 15–11, 6–8).

Utv, Skellefteå: 4x2, 1x10. Modo: 5x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 5 162.

Analys: Modos nye NHL–meriterade målvakt Mike Morrison fick minst sagt en tung start i elitserien, då han släppte in hela fem puckar, när Skellefteå AIK vann med 5–0. Tre av vinstmålen kom i den andra perioden. För Skellefteå var det en välkommen seger, då lagets senaste trepoängare kom den 5 januari. Hemmalaget visade prov på ett sprudlande anfallsspel, medan Modo gjorde en blek och sömnig insats. Inte ens Mats Zuccarello–Aasens återkomst efter en lång skadefrånvaro kunde få fart på laget.