Fördel Pittsburgh

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-22

Fleury stor hjälte mot Flyers

Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury tappade masken – men aldrig fattningen när Penguins vann med 3–1 över Philadelphia.

Slaget om Pennsylvania är nära en upplösning.

Pittsburgh tog hem fjärde ronden i serien mot Philadelphia och leder med totalt 3–1 i matcher.

NHL

Stor hjälte för pingvinerna blev målvakten Marc-Andre Fleury, som var sensationellt bra i 3–1-segern. Fleury gjorde 45 räddningar och såg till att gästernas ledning stod sig, trots hårt Flyers-tryck. Under matchens sista 40 minuter vann Flyers skotten med 34–13.

Penguins la grunden för segern i andra perioden, då lagkaptenen Sidney Crosby och Tyler Kennedy gjorde varsitt mål. Crosbys mål godkändes först efter videogranskning, men domarna tyckte att det hade gått korrekt till när Crosby forcerade in pucken med kroppen.

Kritisk mot Crosby

– Jag gick bara hårt mot mål och fick min klubba på pucken, förklarade Crosby för AP. Pucken tog på mitt ben eller något annat.

Flyers målvakt Martin Biron gillade inte Crosbys sätt att störta på mål.

– Det är farligt spel när man kastar sig fram mot målvakten med fötterna först, sa han. Det är inte första gången han gör så.

I tredje perioden var det länge spel mot ett mål, och när Daniel Carcillo reducerade till 1–2 efter 11:44 exploderade ett fullsatt Wachovia Center.

Men Flyers fick aldrig in en kvitteringspuck, och Pittsburghs Maxime Talbot kunde istället sätta 3–1 i tom bur.

Trots förlusten och det tunga utgångsläget inför fortsättningen av serien – Flyers måste vinna tre raka matcher för att inte åka ut – verkade Philadelphia-spelarna inte allt för nedstämda efteråt.

– Jag tycker vi gjorde allt rätt förutom att sätta pucken i mål, sa lagkaptenen Mike Richards.

– Om vi spelar som vi gjorde ikväll, kommer vi inte ha några problem att vinna i Pittsburgh, sa målskytten Carcillo.

Match fem spelas i Mellon Arena natten till fredag.