Leksand vinnare i Dala-derbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-07

Jesper Ollas matchvinnare

Mora – Leksand 2–6

Ett decimerat Leksand gjorde fyra mål på fem minuter i andra perioden och tog hem slaget om Siljan.

Patrik Carlsson och Jesper Ollas gjorde två mål vardera.

Leksand går därmed upp till serieledning.

– Vi kommer ut med en otrolig attityd från första nedsläpp, säger Leksands tränare Leif Strömberg till Radiosporten.

Leksand saknade tio spelare senast mot Sundsvall – och man hade stort bortfall även mot Mora.

Bland annat fick forwarden Marcus Weinstock spela back.

Och när hemmalaget tog kommandot i matchen och gjorde både 1–0 och 2–1, kändes det för en stund att det skulle sluta som i Ejendals Arena senast – med en klar Moraseger.

Men i andra perioden förvandlades FM Matsson Arena till ett riktigt explosionsfält.

På bara fem minuter gick Leksand från ett 2–1-underläge till en 5–2-ledning. Alla skott gick in bakom Moras målvakt Lars Johansson.

Gästerna började med att göra tre mål på bara två minuter och tio sekunder. Det fjärde som betydde 5–2 slog Patrik Carlsson in några minuter senare.

Men Leif Strömberg lyfter fram sina ynglingar som matchvinnare:

– Våran 91-line med Henrik Andersén, Martin Janolhs och Martin Karlsson angav tonen. Inte för att dom är födda 91 utan det var dom som grundlade segern, säger Leif Strömberg.

Jesper Ollas bra

Jesper Ollas har gjort 20 poäng (10+10) på 16 matcher så här långt. Mot Mora gjorde han lagets två första mål. Snabbskrinnaren och supportrarnas stora favorit har väckt laget flera gånger tidigare och har varit en av lagets viktigaste spelare så här långt. Mot Mora var det inget undantag.

Peter Nordström satte 6–2 i tredje och fastställde slutresultatet.

Matchen var en riktig sexpoängsmatch. Leksand hade bara två poäng före Mora och nu går man istället upp till serieledning och kan snegla ner på Mora som är sexa.

Men återigen: det är en jämn tabell och det skiljer bara fem pinnar mellan lagen.

Sundsvall–Borås 2–5

Borås slog Sundsvall på bortais och går upp på en fjärdeplats.

Tabellen är tokjämn och haltande men att Borås ska ha all heder för sin placering.

Efter slutsignalen i Sundsvall bokförde laget sin åttonde seger på nio matcher.

Borås målvakt Pontus Hansson stoppade 36 av 38 skott och var en stor bidragande faktor till trepoängaren.

Den förre division 1-målvakten från Karlskrona har ett förflutet med spel för Göteborg i TV-pucken och med Frölunda i J20 SuperElit.

Kanske gjorde han en av sina matcher i Allsvenskan så här långt.

Borås gick upp till en 4–0-ledning i början av tredje. Sundsvall gjorde två mål men var aldrig nära någon poäng.

Jens Karlsson vispade in 2–5 drygt två minuter från slutet.

Sundsvall är elva och ligger nära en kvalplats.