Patrik Hersley jublar.

Malmö–Bofors 6–2

Malmö är nya serieledare – igen.

Den här gången tog skåningarna en stabil trepoängare mot toppkonkurrenten Bofors som åkte på en rejäl snyting.

Bofors hängde med i en period. Det var 0–0 och spelmässigt jämnt – sedan kom raset.

På tre minuter gjorde hemmalaget lika många mål och gick upp till en 4–0-ledning.

Patrik Hersley rakade in tvåan i spel fem mot tre.

Morten Green utökade och Robin Weihager tryckte dit lagets fjärde mål för kvällen.

Matchen var död.

Det var ett uppgivet Bofors som uppträdde i slutperioden.

Malmö kunde spela på halvfart och ändå var inte segern hotad.

Sundsvall–Troja/Ljungby 2–1

Sundsvall vann streckdramat mot Troja/Ljungby.

Troja hade närmare 40 skott mot mål men Sundsvalls målvakt Joakim Lundström storspelade och släppte bara in Pär Edbloms skott i tredje perioden.

Dessförinnan hade hemmalaget svarat för två fullträffar.

Oscar Johansson gjorde det viktiga 2–0-målet redan efter 25 sekunder i mittperioden.

En psykologiskt viktig fullträff som visade sig bli matchavgörande.

Sundsvall har i och med segern 22 poäng och befinner sig på en elfteplats.

Troja/Ljungby, som gjorde succé ifjol, har samma poäng, 18, som nästjumbon Björklöven.

Örebro–Almtuna 3–4

Örebros målvakt Mark Owuya ställdes mot sina gamla lagkamrater i Almtuna.

Gästerna var spelmässigt bättre under långa stunder och i mittperioden gick laget upp till en 3–0-ledning.

Men Örebro har tidigare varit med om att vända underlägen. Inom loppet av 87 sekunder tryckte hemmalaget in två baljor och det var match igen.

Ställningen var just 2–3 efter två perioder men skotten var stor i Almtunas favör: 29-13. Ledningen var rättvist – men något i underkant.

I tredje utökade AIS ledningen, och trots en reducering var segern egentligen aldrig hotad.

Uppsalalaget har radat upp segrar på sistone och är plötsligt femma i tabellen.

Oskarshamn–Leksand 0–2

Pelle Prestberg och målvakten Joacim Eriksson var matchvinnare mot jumbon Oskarshamn.

För unge målvaktstalangen innebar det andra raka nollan.

19-åringen motade samtliga 41 skott och ser riktigt bra ut.

– Underbart med andra raka nollan. Hela laget gör en kanoninsats och vi börjar få till ett bra försvarsspel och då är det lättare för mig också, säger målvakten till Viasat Hockey.

Det extremt skadedrabbade Leksand fick hål tidigt på Oskarshamns målvakt David Rautio.

Redan efter 3.33 slog Pelle Prestberg in ledningspucken.

Hemmalaget skapade ändå en hel del chanser – men Leksands målvakt Joacim Eriksson agerade lugnt och stabilt i kassen.

Pelle Prestberg slog till igen i början av tredje och spikade slutresultatet.

– Vi är jättenöjda. Det är en tuff bortamatch för vår del. Oskarshamn spelar bättre än vad tabellen visar. Vi är nöjda med det här, säger Leksands assisterande tränare Christer Olsson till Viasat Hockey.

Flera spelare i Leksandslägret börjar känna sig alltmer tryggare i spelet efter en del svaga insatser så här långt.

– Vi har haft en berg- och dalbana i början av säsongen. Men vi har börjat känna oss som ett lag för varje match som gått, säger Pelle Prestberg.

Leksand är tvåa en poäng efter Malmö.

Björklöven–Borås 0–1

Tabellsjuan Borås tog tre viktiga poäng i bortamötet med nästjumbon Björklöven.

Trots fint försvarsspel från Umeålaget lyckades man inte vinna.

Släpper man in ett mål på hemmaplan ska det givetvis inkasseras tre poäng – men ineffektiviteten grinar spelarna i ansiktet.

Samtidigt får inte insatsen från Borås målvakt Sebastian Idoff förglömmas.

Det som var mest anmärkningsvärt var att matchens enda mål prickades in redan efter 38 sekunder av matchen.

Målskytten Erik Andersson var matchvinnare tillsammans med Idoff.

Borås spelade för övrigt ett bra och stabilt försvarsspel.

Blytung förlust för Löven.

Ett tag kändes det som om Björklöven verkligen var på gång och att den negativa trenden var bruten. Emellanåt bjuder laget upp på ett stabilt försvarsspel – men då gör man istället inga mål. Det finns en del att jobba på fortfarande även om man nu har samma poäng som Troja/Ljungby som ligger strax ovanför strecket.